SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daşöz Vedalaşıyor

A- A+ PAYLAŞ

Son kararname ile Amasya'ya atanan Vali Halil İbrahim Daşöz'e veda ve Daşöz'ün veda ziyaretleri devam ediyor. Bu arada Valinin, 1 Temmuz Çarşamba günü Malatya'dan ayrılacağı öğrenildi.

ANKARA'DAN DÖNDÜ..
Amasya Valiliği görevine atanan ve geçtiğimiz Salı günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kararnameyle yeni atanan ya da görev yerleri değiştirilen valilere verdiği yemeğe katılan Daşöz'ün Malatya'ya döndüğü bildirildi.

Çarşamba günü göreve başlayan Daşöz'e Jandarma komutanları ziyarette bulundu. Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ve Malatya il Jandarma Komutanı Albay Namık Boran, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret edip, Malatya'ya yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ederek, Amasya Valiliği görevinde başarılar dilediler.

VALİNİN VEDASI..
Vali Daşöz'ün de ildeki 2 muhtar derneği, Ziraat Odası ve Ticaret Borsası'na veda ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu'nu ziyaret ederek vedalaştı. Ziyaret esnasında konuşan Borsa Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, "Sayın valimiz veda ziyareti için geldiler ama ben bunu veda ziyareti olarak kabul etmiyorum. Sayın valimize bugüne kadar Malatya'da yaptığı hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Borsamıza veda ziyaretinde bulunmaktan hem mutluluk ve hem de üzüntü duyuyorum. Burada 3 yılı aşkın bir süreden beri birlikte hizmet yapmaya çalıştık. Pek güzel çalışmalar oldu. Ticaret borsası'nın desteğini ve iyi niyetli çalışmalarını gördüm. Bundan dolayı veda ederken üzüntü duydum. Ama memuriyet bu, bugün buradasınız, yarın başka yerdesiniz. Ülkemizin her tarafı bizim vatanımızdır. Ben buradan güzel anı ve dostluklarla ayrılacağım. Ticaret Borsamızın da gönlümüzde ayrı bir yeri olacaktır" dedi.

PERŞEMBE PROGRAMI..
Vali'nin Perşembe günkü veda ziyaretlerine ilişkin programı şöyle:

09.30 : Eczacılar Odası
10.00: Mali Müşavir ve Muh.Odası
10.30: AK Parti İl Başkanlığını
11.00: CHP İl Başkanlığı
11.30: MHP İl Başkanlığı
12.00: SP İl Başkanlığı
14.00: Türkiye Muharip Gaziler Derneği Madalya Töreni
15.00: Adıyaman GAP Gaz. Heyeti Gelecek
15.45: Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
16.15: Gazi Ampute Derneği
16.45: TSO
17.15: ESOB
17.45: Esnaf Kredi Kef.Koop.Böl.Brlğ.

"MALATYA VALİSİ NEDEN GİTTİ?"
Bu arada Sabah Gazetesi yazarı hemşehrimiz Sevilay Yükselir, gazetedeki köşesinde "Malatya Valisi neden gitti?" başlığıyla atamayı değerlendirdi.

Yazı şöyle:

"Çok değil. Kısa bir süre önce, "Mustafa Sandal ve Ahmet Kaya hangi reklam için bir araya geldi?" başlığı ile bir yazı kaleme almış ve yılın valisi seçilen Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü anlata anlata bitirememiştim.

Daşöz'ün, oturduğu koltuğun hakkını nasıl verdiğini sizlerle paylaşmıştım...

El etek öpmeden, yalakalık yapmadan sadece işine fokuslanan Daşöz'ün yetişmekte olan kamu yöneticilerine muhteşem bir model olduğunu da eklemiştim...

Nazar ettim herhalde...

Vali Daşöz'ü Malatya'dan koparmışlar...

Tam 3.5 yıldır görev yaptığı Malatyalıların gönlüne taht kuran Daşöz'ün son kararname ile görev yeri değiştirilmiş ve Amasya Valiliği'ne atanmış.

Peki, tam, "Her şey yoluna girdi, kent aradığı yöneticiyi buldu, işler tıkır tıkır yolunda gidiyor" derken, neden Vali Daşöz görevden alındı?

Kimine göre miadını tamamladı ama kimine göre de canlarının sıkılmaması gereken birilerinin canını sıktı. Yani bizimkilerin anlatımıyla, "Onların otobüsüne binip, muavinlik yapmadı!" Kentte bu konuda ileri geri bir yığın spekülasyon yapılıyor. Anlayacağınız kentlinin canı sıkkın. Bir o kadar da kırgın!

Her neyse...

Sonuçta Malatya büyük bir avantaj kaybetti.

Olan Malatya'ya oldu...

Umudum yeni atanan valinin de Daşöz'ün yolundan gitmesi. Onun başlattıklarını yarım bırakmaması ve bilakis inadına devam ettirmesi. Eğitimden sağlığa, kayısının tanıtımı ile ilgili yaptığı son hamlelere kadar her projesi takdir edilen Daşöz'e Malatyalılar adına teşekkür ediyoruz ve Amasyalılara müjdemizi veriyoruz:

"Gözünüz aydın olsun. Çünkü, çok farklı ve çalışkan bir valiniz oldu!""

DAŞÖZ'ÜN GİDECEĞİ AMASYA..
Öte yandan, Akşam Gazetesi Yazarı Mehveş Evin, Vali Daşöz'ün yeni görev yeri olan Amasya'ya dair bir yazı- yorum yayınladı.

Evin'in, Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'in Antakya'ya atanmasına da değindiği yazı yorumunda, Amasya ile ilgili gözlemlerini şöyle dile getirdi:

"..AMASYA MUCİZESİ
Ne yazık ki icraatıyla konuşulan vali çok az. Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, sessiz sedasız devrim yapmış ama haberimiz yok... Garanti Bankası'nın geçen hafta Amasya'da düzenlediği 'Anadolu Sohbetleri'nde, Amasya Valisi'nin dört yıllık hizmet süresinde kenti nasıl geliştirdiğine şahit olmasam, inanmazdım: Temiz, bakımlı ve medeni sokaklarında akşam saatlerinde de huzurla dolaşabiliyorsunuz. Eski konaklar restore edilmiş, turizme açılmış. Çoğunun bahçesinde canlı müzik yapılıyor.

Geceleri ışıl ışıl aydınlatılan kente tepeden bakınca, planlı şehirciliğin bir Anadolu kentini pekala Avrupa standartına getirebileceğini görüyorsunuz.

Kiminle konuşsak, halinden memnun. Hatta 'Anadolu Sohbetleri'ne gelen katılımcılar, Hatay'a tayin olan Lekesiz'in görev süresini uzatmasını bile istedi!

Peki Amasya Valisi süpermen mi? Başarısının ardında ne var? Bürokrasinin azaltılması, il ve ilçelerde performans denetimi yapılması için araştırma hazırlamakla yetinmeyip, uygulamaya geçmesi... Kendine veren yetki ve bütçeyi, ilin planlı kalkınması, güzelleştirilmesi için harcaması... Yerel inisiyatiflerin geliştirilmesi...

Sonuç: Tarıma dayalı sanayiyi destekleyen politikalar sayesinde üretim yüzde 45 artmış... Amasya, 'Ana-kız okullardayız' projesinde Türkiye birincisi olmuş... Ve son bir yılda şehirde tek bir toplumsal huzursuzluk yaşanmamış. Sırada Amasya Üniversitesi'ne, şehrin en büyük sıkıntısı olan 'ara eleman' yetiştirmek üzere fakültelerin, meslek okullarının kurulması var. İşsizlik diye kıvranılan ülkemizde, iş var ama vasıflı işçi yok!
Umarız Amasya'ya atanacak yeni vali, şehrin dokusunu bozmadan, gelişmesine katkıda bulunmayı sürdürür.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız