SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daşöz Yeni Görev Yerinde

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Manisa Milletvekilleri ile İl ve İlçe Teşkilatı, Manisa Valiliği görevine atanan Halil İbrahim Daşöz’e ‘hoş geldin’ ziyaretinde bulundu.
 
Valilik makamında gerçekleşen ziyarete AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AKP Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, AKP  İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, ve AKP'li meclis üyeleri katıldı. Yeni görevinde Vali Daşöz’e başarılar dileyen Tanrıverdi, “7 şehzadesi padişah olmuş, şehzadeler şehrimize hoş geldiniz. Teşkilatımız adına sizlere başarılar diliyoruz. Manisa’da yapacağınız güzel hizmetler için şimdiden başarı dileklerimiz ile birlikte sizle birlikte olacağımızı ifade ediyoruz. Milletvekilleri olarak Ankara’da şehrimizin gelişmesi, değişimi ve kalkınması noktasında üreteceğiniz ve üreteceğimiz politikalarda ortak aklı kullanarak, Ankara imkanlarını birlikte değerlendirmek arzusundayız. Manisa’mız nüfusu bakımından Türkiye’nin 14. büyüklükte olan bir ilidir. İhracatı bakımından da Türkiye’de 7. sırayı almaktadır. Manisa batıda önemli bir ildir. İnsanları birbirine olan saygısı, sevgisi, hoşgörüsü ile tanınan bir ildir. Bir tarım şehridir, bir sanayi şehri, bir medeniyet ve kültür şehridir. Dolayısı ile bizim Manisa’ya karşı vefa borcumuz var. Bizler bu vefa borcumuzu öderken, elbette şehrimizin en büyük mülki amiri olarak sizden büyük katkılar bekliyoruz. Yeni görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.
 
Ziyaretten dolayı  teşekkür eden Vali Daşöz, “Sayın milletvekilimizin şahsında hem milletvekillerimize, hem de tüm arkadaşlarımıza bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Burada yeni bir heyecanla göreve başlıyoruz. Her başlangıç yeni bir heyecan anlamına da geliyor. Bölgemizi, yöremizi çok yakından tanımıyorum ama bu noktaya geldikten sonra bunu en kısa zamanda telafi edeceğiz. Aslında tanımıyor olmanın da avantajları var. Farklı bir gözle bakabilme şansınız belki bir miktar daha fazla olabiliyor.” dedi.
 
Manisa’nın düşündüğümden daha gelişmiş bir il olduğunu kaydeden, Daşöz, şöyle devam etti: “Manisa’nın tarımının bu denli güçlü olduğunu biliyordum ama sanayisinin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. Açıkçası bundan da çok büyük mutluluk duyduk. İklimi, ekonomisi, lojistiği, coğrafyası İzmir’e yakınlığı, lojistik avantajı, hem yerli hem yabancı yatırımcılar için çok ideal bir şehir olarak öne çıkıyor. Tabii bu şehrin pek çok dinamiği var. Bu şehirde yaşayan 1 milyon 400 bin insan var. Hepimizin bir hedefi var. ülkemize, şehrimize hizmet etmek. Bunu yaparken de hepimizin bir aile olduğunu unutmamamız gerekiyor. Sonuçta hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Bu şehrin tarihi ve kültürel mirasına hepimiz sahip çıkıp, daha ileri noktalara götürmemiz gerekiyor. İlimizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ile kamusal dinamiklerle şehrin her kesimi ile iş birliği halinde ilimize hizmet etmeye çalışcağız.”
 
EĞİTİM ALANINDA PROJELER YOLDA
Manisa’nın yeni Valisi Halil İbrahim Daşöz, gazetecilerin ileriye dönük projeler konusundaki sorularını yanıtladı. Vali Daşöz, şuanda eğitim alanında 2 proje gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirterek, detaylı olarak çalışmaya başladıklarını söyledi. Daşöz, daha önce görev yaptığı Malatya ve Amasya'daki çalışmaları hakkında bilgi vererek,  “Bizim Amasya’da ‘Sizi seviyoruz’ adı altında bir sloganımız vardı. Bugün milli eğitimci arkadaşlarımızla da görüştük. Eğitimle ilgili çok farklı özgün, yerel projelerimiz olacak. 4 ilde uyguladığımız ve müthiş sonuçlarını gördüğümüz olaylar olduğu için burayı tanımamıza gerek yok diye düşünüyorum. Öğrenci odaklı projelerimiz olacak. Temelde çocuklarımızı çok daha donanımlı alt yapıya kavuşturacak projeler oluşturacağız. Çocuklarla sadece Malatya’da 7 tane okul yapıldı. Biz çıktıları o kadar çok önemsemiyoruz. Asıl önemli olan çocuklarımızın ruh dünyasını ve kaynaşmalarını sağlamak.” dedi.
 
“DEV ÖĞRENCİ 251 BİN”
Eğitim alanında gerçekleştirmeye düşündükleri projelerden bir tanesinin “Dev Öğrenci 251 bin” olduğunu belirten Daşöz, “Bu projeyi görev yaptığım şehirlerde de uyguladık ve müthiş sonuçlar elde ettik. Bu projeyle öğrencilerin Vali, Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve ilin dinamikleriyle proje arkadaşı olduğu bir projedir. Çocuklarımızda hepimizin sevdiği ama fark etmediği bir yönü var. Çocuklar bilişim sektöründe, internet kullanımında büyüklerden çok daha etkili dolayısı bunu ilin tanıtılmasında çok büyük bir etken olarak görüyorum. Projenin esnaf boyutu var, her okulun tanıtım sitesinin olduğu kazançlar var. Dev Öğrenci Kütüphaneleri olacak. Şunu söyleyebilirim ki; Çocuklarımız kitap okuma konusunda rekor kıracaklardır.” diye konuştu.
 
“KARDEŞ OKUL, KARDEŞ KURUM”
Fakir, kırsal kesimlerdeki okullarda da “Kardeş okul, kardeş kurum” adıyla bir proje düşündüklerini belirten Daşöz, şöyle konuştu: “Okullarımızı kamu kurumları, özel kurumlar, şirketlerle eşleştirmeyi amaçlıyoruz. Manisa’da 830 okul görünüyor. İçerisinden 200-250 okulu kurumlarımızla eşleştireceğiz. Bu şekilde müthiş bir enerji ortaya çıkıyor. Manisa’mızda eğitim olarak alt yapı olarak zaten iyi durumda. Ama yapacağımız projeler biraz daha farklı olacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız