SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daşöz'den Ankara'da Ön Toplantı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki görevine 19 Ocak Perşembe günü başlaması bekleniyorken, Kuş Gribi ile ilgili olarak 20 Ocak'ta Ankara'da yapılacak toplantı nedeniyle Malatya'ya hafta sonunda gelebileceği belirtilen Vali Halil İbrahim Daşöz'ün, genel kapsamlı toplantı öncesi Malatya'dan gidecek daire müdürlerinden Perşembe günü Ankara'da "Kuş Gribi" ile ilgili bilgi alacağı öğrenildi. Bu arada, Yazıhan ilçesinin Karaca Köyü'nde görülen kuş gribi ile ilgili olarak, hastalıktan ölen tavukların sahiplerinin sağlık kontroluna alındıkları bildirildi. -Üstteki fotoğrafta Vali Daşöz (soldaki), geçtiğimiz Ağustos ayında Yerel Yönetimlerle ilgili bir toplantı nedeniyle geldiği Malatya'da, halen Valilik görevine vekalet eden Vali Yardımcısı Bayram Öz (sağdaki) ile birlikte görülüyor.-

ANKARA'DA TOPLANTI..
Kuş Gribi ile ilgili olarak; Ankara'da 81 ilin Valileri, Tarım, Çevre ve Sağlık Müdürlerinin katılımıyla 20 Ocak Cuma günü geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceği belirtilirken, bu toplantıya katılacak olan Vali Daşöz'ün Malatya'ya gelişini bu nedenle ertelediği bildirildi.

Daşöz'ün, Cuma günkü toplantı öncesinde, Malatya'dan gidecek olan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel ve Çevre İl Müdürü Cumali Sayın'la, Perşembe günü bir toplantı yaparak, Malatya'daki durum hakkında detaylı bilgi alacağı belirtildi.

Vali'nin Cuma günkü toplantının ardından, muhtemelen Cumartesi veya Pazar günü Malatya'ya geleceği öğrenildi.

KARACA KÖYÜNDE..
Öte yandan, Yazıhan ilçesinin Karaca Köyünde, 12 Ocak'ta görülen tavuk ölümleri ve ölü tavuklara yapılan Kuş Gribi testinin "pozitif" çıkmasının ardından, burada da karantina başlatıldığı belirtilirken, tavukların sahipleri H. İ. (76), S.İ.(75) ve V.İ (22)’nin sağlık kontroluna sevkedildikleri belirtildi.

Kale ilçesinin Bent Köyü ile il merkezi Özalper ve Melekbaba Mahallelerinde de ölen tavuklarda "Kuş Gribi" saptanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız