SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daşöz'e Uğurlama

A- A+ PAYLAŞ

Amasya Valiliği görevine atanan Vali Halil İbrahim Daşöz, 1 Temmuz Çarşamba günü saat 09.00'da Valilik binası önünden yeni görev yerine uğurlanacak. Yeni Vali Mehmet Ulvi Saran'ın ise aynı gün akşama doğru Malatya'ya gelmesi ve göreve başlaması bekleniyor.

DAŞÖZ'DEN ÇAKIR'A VEDA..
Bu arada, Vali Daşöz ayrılmadan önceki son ziyaretlerinden birini de Belediye Başkanı Çakır'a yaptı.

Bu ziyarete ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"30 Haziran Salı günü görevli olarak Malatya’daki son gününü geçiren Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a veda ziyaretinde bulundu.

Saat 12.00’de gerçekleşen ziyaret sırasında bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye ile Valilik ilişkilerinin özel bir önem taşıdığını belirterek, görev süresi içerisinde Belediye ile çok yakın ilişkiler içerisinde olduklarını söyledi.

Belediye ile birçok alanda ortak kararlar aldıklarını ve projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Daşöz, bunların başında Kültür Merkezi ile Atatürk Müzesi’nin geldiğini belirtti. Daşöz, “Şehrin gelecekteki şeklini, büyük ölçüde belediyenin aldığı kararlar ve yaptığı uygulamalar belirliyor. Bu açıdan yerel yönetimler büyük önem taşıyor. Bizler de eski bir mahalli idare kökenli bürokrat olarak, Belediyelerimizin bu öneminin hep farkında olduk. Görev anlayışımız içerisinde onlara destek olma, onlarla işbirliği içerisinde olma açısından daima öncelikli konularımızdan birisi oldu. Malatya’nın gelişen dinamik yapısı içerisinde, geleceğe yönelik çok önemli bir potansiyel var. Burası Büyükşehir adayı bir ilimiz. İnanıyorum ki burası bir gün mutlaka Büyükşehir olacaktır. Şu an 8-10-12 ayrı otorite tarafından kararlaştırılan imar ve altyapı uygulamaları, tek bir elde gerçekleştirilecek ve daha tutarlı uygulamalar ortaya çıkacaktır” dedi.

Vali Daşöz, görev süresi içerisinde kendisine gösterilen destek ve yapılan işbirliği ile paylaşılan güzellikler ve dostluklardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür edip, başarılar diledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz’ün Malatya’dan ayrılmasının bütün Malatyalıları olduğu gibi kendisini de üzdüğünü belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Vali Daşöz’ün Malatya’ya çok büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Belediye başkanı olarak valimizle kısa bir süre çalışma imkanımız oldu. Ama geldiği günden beri sivil toplum kuruluşu başkanı ve parti il başkanı olarak çalışma fırsatımız oldu. Her zaman sayın valimizin aldığı kararların şehrimizin vizyonuna çok şeyler kattığını gördüm. Malatya’mıza yapmış olduğu hizmet ve katkılardan dolayı teşekkür ediyor, yeni sürecin kendisine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu."

ÖZEL İDARE'YE.
Vali Halil İbrahim Daşöz’e Malatya İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nce de teşekkür plaketi verildi.

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Vali Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin en çok yakından birlikte çalıştığı kurumlar olduğunu ifade etti. İl Özel İdarelerinin son yıllardaki düzenlemelerle birlikte önemli bir konuma kavuştuğunu belirten Daşöz, bu önemin daha da artacağını dile getirerek gerek İl Genel Meclisi’nin gerekse Özel İdare’nin yeni yapısının demokrasinin gelişimine katkıda bulunduğunu kaydetti.

İl Genel Meclisi Başkanı Şavata da Vali Daşöz’ün Malatya’ya hizmetlerinin bilindiğini belirterek Malatya’ya katkılarından dolayı Malatya adına teşekkür ettiğini söyledi.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er de Vali Daşöz’e teşekkür ettiklerini ifade ederek, yeni görev yerinde başarılar dilediğini kaydetti.

Yapılan konuşmalardan sonra İl Genel Meclisi Başkanı Şavata ve Özel İdare Genel Sekreteri Er, Vali Daşöz’e plaket verdiler.

Vali Daşöz, daha sonra Şavata, Er ve ziyarette hazır bulunan İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız