SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dava 50 Yılda Bitti

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:08:21
Dava 50 Yılda Bitti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nde, 50 yıldır devam eden mera davasının sonuçlanması sevince neden oldu. 

Durucasu, Balaban, Yeniköy ve Sürür mahallelerin kullandığı ve yaklaşık elli yıl süren dava Divriği Asliye Hukuk Mahkemesi sonuçlandı.Mahkeme Hakimi Sivas İli Divriği ilçesi Mursal Köyü sınırları içerisinde yer alan 166 ada 880 parsel sayılı meranın kullanım hakkının Durucasu Belediyesine (Mahalle) verilmesine ve mera özel siciline tesciline karar verdi.

Malatya’nın Büyükşehir olması sebebi ile Durucasu Belediyesinin Yazıhan Belediyesine bağlanmasından dolayı Durucasu Belediyesi adına Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk davaya katıldı. Duruşmada Öztürk, "Dava konusu yer her ne kadar Mursal Köyü sınırları içerisinde kalsa da dava konusu yerde uzun yıllar Durucasu ve Yeniköy mahallelerine ait hayvanlar otlatılmaktadır. Bu husus daha önce Eylül ayı ortalarında Mahkeme heyetiniz ile yapmış olduğumuz keşiflerde belirlenmiş olup bu hususun dikkate alınmasını talep ederiz" dedi.

Başkan Öztürk’ün savunmasının ardından mahkeme karar verdi. Mahkeme Hakimi Sivas İli Divriği ilçesi Mursal Köyü sınırları içerisinde yer alan 166 ada 880 parsel sayılı meranın kullanım hakkının Durucasu Belediyesine (Mahalle) verilmesine ve mera özel siciline tesciline karar verdi.

Bu karar bölgede büyük bir sevince neden oldu. Başkan Öztürk’ü gerek makamında gerekse telefonla yoğun bir şekilde teşekkürlerini belirttiler. Öztürk ise, "Tarımsal ve hayvansal girdilerin maliyetleri arttırdığı bir ortamda, özellikle küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın süt ürünleri merkezi konumunda ki ilçemiz mera yönünden oldukça fakirdir. Meralar, halkın ortak malıdır. Ayrıca geleceğimiz adına, birleştiricidir; doğru hareket edildiğinde köy ahalisinin ekonomisine katkıda bulunur ve hayvancılığı geliştirir. Biz bu hususta üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz hiç bir ayrım yapmadan bölgemizin sorununu kendi sorunumuz olarak görürüz ve elimizden geleni sonuna kadar yaparız’’ ifadelerini kullandı.

Bölge sakinleri adına söz alan Durucasu Eski Belediye Başkanı Mustafa Kuşbey ise, "Göreve başladığı günden bu güne kadar sekiz ay geçti bizim elli yılda çözemediğimiz sorunu gerek duruşmalara gerekse keşiflere bizzat katılarak kısa bir zaman zarfında çözdü bölgemiz ve mahalle sakinlerimiz adına kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız