SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dava Açtı, Geri Aldı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da alkollü olarak araç kullandığı gerekçesiyle ehliyetine 6 ay süreyle el konulan vatandaş, Malatya İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanarak ehliyetini yeniden aldı. Mahkeme, polisin itiraz eden sürücünün alkol ölçümünü kan tahlili yerine alkolmetre ile yaptığı için ehliyeti geri verdi.

Malatya'da 17 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen olayda, M.İ. adlı vatandaş aracı ile Fahri Kayahan Bulvarı'nda seyir halinde iken polisin durdurmak istemesi üzerine kaçtığı ve yapılan takip sonucunda yakalandığı, sürücünün alkol muayenesini kabul etmemesi üzerine götürüldüğü Beydağı Devlet Hastanesi'nde alkolmetre cihazıyla yapılan ölçümde 1.63 promil alkollü çıkması iddiasıyla ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu belirtildi.

Yaşanan gelişme üzerine M.İ.'nin avukatları Ekrem Karadeniz ve Zeki Taşkıran, Malatya İdare Mahkemesi'ne başvurarak, M.İ.'nin alkollü olduğundan değil, görevli memurlar ile yaşadığı tartışma sonucunda ehliyetine el konulduğunu iddia ederek işlemin iptalini talep etti.
Malatya İdare Mahkemesi verdiği kararında alkol muayenesine itiraz eden sürücünün alkol ölçümünün ancak sağlık kuruluşunda kan tahlili ile yapılması gerekirken bunun yapılmayarak sadece alkolmetre ile yapmasının yönetmenliğe aykırı olduğunu belirleyerek, ehliyetin 6 ay süreyle el konulması işlemini iptal etti.

Malatya İdare Mahkemesi'nin kararı şu şekilde:

"Danıştay 8. Dairesi'nin 12.05.2008 gün ve 2007/8946 sayılı kararı uyarınca Karayolları Trafik Yönetmenliğin ilgili hükümlerinin yürütmesinin durdurulması nedeniyle; alkollü olduğu konusunda şüphe duyulan sürücünün itirazı üzerine götürüleceği sağlık kuruluşunda, alkollü olduğunun tespitinin ancak sürücünün kanında yapılacak tahlille mümkün olduğu, alkolmetre cihazıyla yapılan ölçüme dayanılarak her hangi bir işlem tesis edilemeyeceği açıktır. Buna göre, davacının itirazı üzerine götürüldüğü sağlık kuruluşunda vücudundaki alkol ölçümünün kan tahlili yerine alkolmetre cihazıyla yapıldığı anlaşıldığından, usulüne uygun olarak yapılmayan ölçüme dayanılarak ehliyetine el konulmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız