SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dava Düğün Salonunda!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:25
Dava Düğün Salonunda!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinin Sürgü beldesinde Ramazan ayında davulcu ile bir aile arasında çıkan kavgayla ilgili görülen davada reddi hakim talebinde bulunuldu.

Doğanşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bir önceki duruşmada sanıkların verdiği ifadeler sistemden silinmiş, bu nedenle mahkeme ertelenmişti. Duruşma, tarafların kalabalık olması nedeniyle Doğanşehir Belediyesi'ne ait düğün salonunda görüldü. Duruşma dolayısıyla ilçe girişi ve düğün salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Davada söz alan müdahil avukatlardan Ali Hamamcı, hakim Meltem Caner'in davadaki tarafsızlığını yitirdiğini öne sürerek bu aşamadan sonra tarafsız bir yargılama yapmasını beklemediklerini söyledi.

Hamamcı, hakim Caner’e, ''Bir önceki celse alınan sanık ifadeleri silinmişti. Biz bu ifadelerin kasten mi yoksa sehven mi silindiğine dair bilgi istemiştik. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından gelen yazıda, 'Yapılan tüm incelemeler sonucunda kayıtların silindiği tespit edilmiştir' denilmektedir. Bu nedenle daha önce siz ve mahkeme katibi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu da hatırlatarak dava üzerindeki tarafsızlığınızı yitirdiğinizi belirtiyor ve reddi hakim talebinde bulunuyoruz'' dedi.

Mahkeme hakimi Meltem Caner, dosyanın hakim görüşü eklenerek Malatya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı.

Caner, Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği karar doğrultusunda sanık ifadelerinin yeniden alınmasına, bu aşamada duruşmaya devam edilemeyeceğine karar verdi.

Duruşma tarihi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı sonrasında belirlenecek.

Duruşma çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Alevi Dernekleri Avukatı Necdet Yıldırım, “Avukat arkadaşlarımız reddi hakim talebinde bulundu çünkü geçen celse dosyadaki bilgilerin tümü silinmişti. O nedenle hakimin bu dosyada layıkıyla görev yapamayacağını arkadaşlarımız düşündü. Bu nedenle de reddi hakim talebinde bulundular. Ara karar uyarınca Malatya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne reddi hakim talebinde karar verilmesi için gönderilecek” dedi.

Müdahil avukatlardan Ali Hamamcı ise, “Bu koşullar altında mahkeme hakiminin tarafsız kalamayacağı düşüncesiyle hakimi ret hakkımızı kullandık” diye konuştu.

Hamamcı, silinen ifadelerle ilgili, ifadelerin ayıklanmış olabileceği endişesini taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ise, ilçeye geldikleri andan itibaren ''bir tiyatro ile karşılaştıklarını'' ve davayı yürüten hakimin tarafsız olmadığını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız