SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dava Karara Kaldı

A- A+ PAYLAŞ

4'ü üniversite öğrencisi  6'sı tutuklu  7 kişinin yargılandığı, sanıkların yasadışı DHKP-C üyeliğiyle suçlandığı davaya devam edildi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayı çok sayıda tutuklu yakını ile birlikte  CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da izledi.

Tutukluların Adıyaman Cezaevi'nde bulunması ve Malatya'ya getirilmelerinin gecikmesi üzerine, duruşma yaklaşık 1 saat tehirli olarak başladı.

Salon yetersizliği gerekçesiyle bazı tutuklu yakınlarının içeri alınamayacağına ilişkin ifadelere tutuklu yakınları yurdun değişik bölgelerinden geldiklerini belirterek tepki gösterdi. Bir grup tutuklu yakını içeri alındıktan sonra salon dışında diğer tutuklu yakınları ile polis arasında  tartışma arbedeye dönüştü. Bu sırada bir polis memurunun göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu bazı tutuklu yakınları ile bazı polislerin bundan etkilendikleri görüldü. Çeşitli sloganların atılmasının ardından duruşma salonunda bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile tutukluların avukatları dışarı çıkarak tutuklu yakınlarını sakinleştirmeye çalıştılar ve bir grup tutuklu yakına daha içeri alındı. Diğerlerinin de dönüşümlü olarak duruşma salonuna alınacağının söylenmesi üzerine  gerginlik yatıştırıldı.

Duruşmada tutuklular savunmalarını yaparak kendilerinin her hangi bir örgüt üyesi olmadıklarını, Halk Cephesi Derneğinin yasal bir dernek olduğu ve kendilerine  isnat edilen suçların doğru olmadığını, yasal bir derneğin çeşitli etkinliklerine katıldıklarını söylediler.  Tutuklular  savunmalarında  kendilerinin katıldıkları  basın açıklamalı eylemlerle suçlandıklarını, toplu mezarların açılmasını isteyen basın açıklamalarının bile  suç olarak gösterildiğini, insani bir davranış ile Güler Zere'nin ölümünden sonra cenazesine gitmek ve mezarını ziyaret etmenin bile suç kanıtları arasında yer aldığını belirttiler.

Mahkeme heyeti saat 13.00’de duruşmaya 1 saat ara verdikten sonra, duruşma yeniden başladı ve tutuklu sanıkların son savunmalarını yaptıktan sonra, sanık avukatları da savunmalarını sundular. Saat 16.30 dolaylarında tamamlanan duruşmada mahkeme heyeti davanın 1 Şubat 2012 tarihine ertelenmesine ve tutuklu sanıklar Kubilay Uçucu, Ayça Kılınç, Sevcen Göktaş, Erkin Kocaman, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş’ın tutukluluklarının devamına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız