SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dava Reddedildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yurt Savunması Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'ne, derneğin isminden dolayı Malatya Valiliği'nin açtığı kapatma davasının mahkemece red edildiği açıklandı.

Malatya Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nün talebi üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne 2847 sayılı Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Dernekleri Hakkındaki Kanun’a muhalefet ederek, "Şehit ve Gazi" sıfatlarını kullanması iddiasıyla Malatya Yurt-Sav Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'ne kapatma davası açılmıştı.

Malatya Yurt-Sav Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Duran Şahin, açılan davadan ötürü üzüntülerini dile getirerek, "Düşmanın attığı taş bana değmez, illaki dostun gülü yaralar beni, sözleriyle başlamak istemiyorum. Malatya Yurt-Sav Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği mensupları olarak bir gün Valilik makamı ve diğer devlet kurumları ile karşı karşıya geleceğimizi hayal bile edemezdik. Malatya Valiliği, derneğimizin isminden yer alan şehit ve gazi ibarelerinin silinmesi için girişimlerde bulunmuş, bu girişimlerden netice alınamayınca, derneğimizin kapatılması amacı ile Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştır. Dava mahkemece red edilmiştir. Dernek yöneticileri olarak hakkımızda açılan ceza davaları da beraat ile sonuçlanmıştır. Malatya Valiliği'nin derneğimizin aleyhine olan girişimlerini boşa çıkaran yargı kararları lehimize olmakla beraber yaşana süreçten mutluluk duymadık. Ülke ve devlet için bedel ödeyenlerin devletin kurumları ile karşı karşıya gelmesi milleti değil, milletin düşmanlarını sevindirir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız