SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davalar Birleştirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:07
Davalar Birleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan ayında Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası kapsamında, bazı sanıklar hakkında suç uydurma ve iftira suçlamalarıyla açılan davalar, olaya ilişkin görülen ana davayla birleştirildi. 

Doğanşehir Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, suç uydurmaktan hakkında dava açılan sanık Hüseyin Hasan Evli katılmadı. Sanığın avukatı Ali Hamamcı, savunma yapmayacaklarını belirtti. 

Avukat Hamamcı, önceki günkü duruşmada mahkeme kayıtlarının kaybolması nedeniyle müvekkilinin kendisini güvende hissetmediğini belirterek, Evli'nin Sürgü'den Doğanşehir'e araç bulamadığı için mahkemeye katılmadığını söyledi. 

Mağdurlar A.C., H.T, V.C. ve S.A'ya yönelik iftirada bulunduğu iddia edilen sanık A.Ş. hakkında açılan davanın da görüldüğü duruşmada, avukat Ali Hamamcı, müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları ve iddianameyi kabul etmediklerini ifade etti. Hamamcı, müvekkilinin kendisini güvende hissetmediği için duruşmaya katılmadığını belirtti. 

Mağdur A.C. ise A.Ş'yi darbettikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu. Mağdurlardan S.A. da Sürgü beldesinde fırın işlettiğini ve A.Ş'nin kendisinden alışveriş yapmamaları yönünde Kürt vatandaşlara telkinlerde bulunduğunu iddia etti. S.A, okuma yazma bilmeyen A.Ş'nin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Mağdurlar, A.Ş'den şikayetçi oldu. 

Mahkeme hakimi Meltem Caner, suç uydurma ve iftira suçlamalarıyla açılan iki davanın, Ramazan ayında Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin açılan ana davayla birleştirilmesine karar verdi. 

Öte yandan, önceki günkü duruşmada mahkeme tutanaklarının silinmesine ilişkin, mahkeme katibi hakkında idari soruşturma açıldığı öğrenildi. 

Sürgü beldesinde Ramazan ayında Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin açılan dava kapsamında, 58 sanığın yargılanmasına önceki gün başlanmıştı. 

Sanıkların ifadeleri alınırken, bilgisayardaki kayıtlar silinmiş, mahkeme başkanı, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden yapılan kayıtların kasıtlı mı, sehven mi silindiğinin incelenmesine karar vererek, duruşmayı 21 Şubat'a ertelemişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız