SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davaya Başbakanlık da Müdahil Oldu

0
Güncellendi - 2017-03-09 19:56:41
Davaya Başbakanlık da Müdahil Oldu
A- A+ PAYLAŞ

-15 Temmuz Darbe girişiminde Ankara ve İstanbul’dan sonra darbe girişimcilerinin en önemli noktalarından birisi olan Malatya’daki darbe girişimine ilişkin davasının ikinci duruşması başladı. Mahkeme Heyeti Başbakanlığın davaya müdahil olma talebeni oy birliği ile kabul eti.

-Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce duruşma salonuna dönüştürülen Yakınca Spor Salonu’nda  devam eden duruşmaya tutuklu sanıklardan 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun ile birlikte tutuklu 21 sanık, polis ve jandarma Özel Hareket (JÖH) tarafından alınan yoğun  güvenlik önlemleri altında salona getirildiler.

-Cezaevi aracından ilk indirilen Orgeneral Adem Huduti, kelepçeli olarak iki jandarma görevlisi eşliğinde indirilirken, salona götürülürken beraberindeki tutuklularla birlikte tek sıra halinde Jandarma Üsteğmen’in komuta ile götürüldüler. Tümgeneral Avni Angun’da yine aynı şekilde ikinci cezaevinden indirilerek, beraberindeki tutuklularla birlikte yine tek sıra halinde jandarma üsteğmenin komuta ile salona alındı.

-Duruşmaya aynı zamanda darbe girişiminin önemli isimleri olduğu iddia edilen 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 7. Ana Jet Üssü’nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2.Ordu Plan Hareket Eski Şube Müdürü Albay Bahadır Erdemli, 2. Ordu Eski Harekat Başkanı Albay Erkan Varol, İstihkam Alayı Eski Tabur Komutanı Yarbay Ahmet Üçbudak, 2. Ordu’da görev yapan Binbaşı İbrahim Dede, Er Ali Göktaş  tutuklu bulundukları  Rize, Tokat, Düzce, Osmaniye, Demirci Cezaevlerinden duruşma salonuna sesli ve görüntülü sistem üzerinden katılıyorlar.

-BAŞBAKANLIK DURUŞMAYA MÜDAHİL OLARAK KATILIYOR

Mahkeme Başkanı Vedat Koç,  yargılamada Karacılara başladıktan sonra havacıların ifadelerini alacaklarını söyledi. Başbakanlığın davaya katılma talebine ilişkin olarak, duruşmada hazır bulunan Başbakanlık avukatının Başbakanlığın davaya müdahil olmasına ilişkin dilekçeyi yineden mahkemeye sunduğunu belirtti. Duruşma savcısı ise Başbakanlığın suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle katılma talebinin kabul edilmesi yönünde

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise Başbakanlığının davaya katılması talebini oy birliği ile kabul edildi.

-Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimine Malatya’dan destek veren 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki darbe girişimine ilişkin hazırladığı ve 1 numaralı şüpheli olarak 2. Ordu eski komutanı Adem Huduti yer alırken, 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 2. Ordu eski Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım ve 7. Ana Jet Üssü’nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ilk altı şüpheli arasında yer alıyor.

-Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Yurtta Sulh Konseyi tarafından yayınlanan mesaj formunda “görevine devam” şeklinde görevlendirilen 2. Ordu’nun eski komutanı Oreneral Adem Huduti’nin, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından taraf değiştirdiği ve darbe karşıtı rol üstlendiği belirtiliyor.

-Şüpheliler; “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme ve Bu Suçun Beraberinde Başka Suç İşleme, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme ve Bu Suçun Beraberinde Başka Suç İşleme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddialarıyla suçlanıyorlar. Şüpheliler hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 10’ar yıl hapis cezası talep ediliyor.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız