SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davet Sahibi Belediye

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri, Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın'ın davetlisi olarak Pütürge ve Nemrut gezisi yaptılar.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin ve kalabalık bir medya çalışanının katıldığı geziye katılan basın heyetini Pütürge'yi gezdiren Belediye Bşakanı Necdet Ayaydın, "Büyük şehirlerde dahi olmayan bir hizmeti Pütürgelilere sunduk. Elektrik ve telefon hatlarımızı olduğu gibi yer altına aldık. İlçemizde direkler arasında gerilmiş, ağaçlara tutturulmuş kablo görmek mümkün değil. Şu an döşemeye devam ettiğimiz, kilit taşları ile ilçemizin görünümünü çok daha olumlu yönde etkileyeceğimizi sanıyorum" dedi.

Ayaydın şunları söyledi: "İlçe girişinin yeniden dizaynı için 30 bin özel kilit taşı kullanacağız. Şimdiden Pütürgelilerin yürüyüş mekanı olarak seçtikleri girişteki kaldırımlara estetik görünümlü 500 elektrik direği dikeceğiz. Her şeyini belediye kaynaklarından karşıladığımız işin maliyeti 100 bin TL. Peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. 4 bin çam ağacı diktik. İlçe girişinde dubleks, tripleks ve villa olmak üzere 200 konut inşa edeceğiz. Bu işte belediyemiz ihaleyi yapacak ancak yapımına karışmayacak."

Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın'ın ilçede yaptığı açıklamalardan sonra 24 kişilik gazeteci grubu Nemrut'a gitti.

Nemrut Gezisi sırasında Gazeteciler Derneği Başkanı, Orhan Çekin, "Nemrut hepimizin Adıyaman'ın da olabilir, sorun değil. Ama Adıyaman yolu nasıl ? işkence yolu insanlar katırlarla geliyor. Malatya yoluna bakın dümdüz, Malatya'ya herkes teveccüh gösterince Adıyamanlılar kızıyor.Nemrut onların olsun yolu bizim olsun" dedi

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, "Nemrut dünyanın 7 harikasından biri, olaya dünya bazında bakmak lazım, Adıyaman Malatya fark etmez" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız