SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davos Yanıtı mı?

A- A+ PAYLAŞ

Jerusalem Post gazetesi, üst düzey bir İsrailli savunma yetkilisine dayanarak, “Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin ileri teknoloji İsrail yapımı askeri platformları satın alma taleplerini reddetmeyi değerlendiriyor” diye yazdı. Aynı yetkili “Nasıl biz Ürdün ve Mısır’a ileri teknoloji askeri platformları satmıyorsak, Türkiye’ye de satmamaya karar verebiliriz” dedi.

Jerusalem Post gazetesi, İsrail savunma yetkililerine dayanarak “İsrail, Türkiye’nin silah taleplerini reddedebilir” başlıklı haberinde Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler “yıkılmaya” devam ederken iki ülke arasında diğer alanlardaki yakın bağların da “gözden geçirilmekte olduğu”nu da öne sürdü.

İki ülkenin orduları arasında güçlü bağların bulunduğunu belirten gazete “Ancak İsrail’de (Türk) askerlerin hükümet içerisinde ve üzerindeki gücü ve etkinliğini kaybetmekte olabileceği yönünde artan bir kaygı var” diye yazdı.

Gazeteye konuşan üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Türkiye’nin ılımlı Arap ülkelerine “Nasıl biz Ürdün ve Mısır’a ileri teknoloji askeri platformları satmıyorsak, Türkiye’ye de satmamaya karar verebiliriz” dedi.

Jerusalem Post da, yetkililere göre, İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Dış Savunma Destek ve Savunma İhracat Örgütü’ne (SIBAT) Türkiye tarafından kısa bir süre önce iletilen bazı taleplerin “Kudüs ile Ankara arasındaki siyasi bağlardaki değişikliklerin nedeniyle yeniden gözden geçirilmesi gerekeceği”ni öne sürdü.

-İSRAİL ANKARA’NIN EĞİTİM VE UÇUŞ OLANAKLARINA SON VERMESİNDEN KAYGILI-

Yetkililerin Türkiye’nin talep ettiği yeni askeri platformların ne olduğunu ise açıklamak istemediklerini de kaydeden gazete İsrail savunma yetkililerinin ayrıca “Türkiye ile olan diplomatik krizin nedeniyle Ankara’nın İsrail Hava Kuvvetlerinin Türk hava sahasında eğitim yapması ve uçmasına olanak veren düzenlemeyi iptal etmesinden kaygılandıkları”nı da yazdı.

Bir savunma yetkilisi de, krizin iki ülke arasındaki askeri ilişkileri nasıl etkileyeceğinin bilinmediğini belirtirken, bunu görebilmek için beklemek gerekeceğini de söyledi.

Jerusalem Post, Türkiye ile İsrail arasındaki bağların bozulmasından “en çok zarar” görebilecek iki İsrailli şirket in İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi (IAI) ve Rafael İleri Savunma Sistemleri olduğunu da kaydetti.

Aralık ayında IAI ve Elbit Systems’in Türkiye ile 140 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığına dikkat çekenİsrailli gazete, savunma sanayi şirketlerinin de Ankara ile yaşanan krizin Türkiye’ye satışları etkilemeyeceği umudunu da dile getirdiğini de belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız