SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davul Çaldırmadılar

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin kapatılmaması, Malatya teşkilatında sevinç çığılğı ile karşılandı. Bu arada parti önüne gelen davul-zurnacı, İstanbul Güngören'deki bombalı katliam nedeniyle geri gönderildi.

GERGİNLİKLE BEKLEDİLER..
Parti binasında merkez ilçe başkanı Celal Ekici ve partililer, AKP davası açıklanmasını televizyondan takip etti. Partinin kapatılmayacağının açıklanmasıyla partililer sevinç çığılğı atıp, birbirine sarıldı.

AKP Malatya merkez ilçe başkanı Celal Ekici, "Bu ülkenin bir insanı olarak partinin kapatılmamasını bekliyordum. Bu sonucu görmek çok mutlu etti. Ülkenin önü açıldı. Türkiye demokrasi sınavını başarıyla atlattı" dedi.

DAVUL ZURNAYA "HAYIR"
Anaya Mahkemesi’nin AKP'nin kapatılması istemini ret etmesi üzerine Malatya’da parti binası önüne gelen davul ile zurnacı, İstanbul’daki bombalı olaydan dolayı geri gönderilerek sevin gösterisine izin verilmedi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararını açıklamasını ardından sevinç gösterisi yapılır amacıyla parti binası önüne gelen davul ve çocuk zurnacıya izin verilmedi. AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, İstanbul Güngören Meydanı’nda meydana gelen bombalı saldırıyı hatırlatarak, sevinçli olduklarını ancak, bu acılı günlerde kutlama yapamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine davulcu ile zurnacı parti önünden ayrıldı.

AKP İl Başkanı Ahmet Çakır ise basın mensuplarına yaptığı açıklama da, “Biz hukukun üstünlüğüne inanıyorduk. Baştan beri böyle bir karar çıkacağı temennisini taşıyorduk. Nitekim hukukun üstünlüğü bir kez daha ortaya çıktı. Hazine desteği kesildi ancak, biz dimdik ayaktayız” dedi.

AKIN'IN DEĞERLENDİRMESİ..
Belediye Başkanı Cemal Akın, Anayasa Mahkemesi'nin “AK Parti'nin kapatılmasını reddetmesini, "Bugün açıklanan karar Türk milletini rahatlatmıştır. Milletimiz, devletimiz ve insanlarımız için hayırlı ve uğurlu olsun" sözleri ile değerlendirdi.

Akın, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile ilgili olarak, yaptığı değerlendirmede, "Hep birlikte Anayasa Mahkememizin, kararını dinledik. Bu yargıya intikal etmiş konunun asılında tartışılmaması yönünde kanaatlerimizi belirtip, bu konuda özellikle görüş bildirmeme gayreti içerisindeydik. Ancak gönlümüzde adil, hukuka uygun bir karar verilmesi gerektiğini de hep yaşattık. Bugün açıklanan karar Türk milletini rahatlatmıştır. Milletimiz, devletimiz ve insanlarımız için hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah bu karardan sonra Türkiye'deki hizmetlerimiz katlanarak ve bereketlenerek devam edecektir. Milletimizin teveccühüne biz layık olma yolunda bütün gücümüzle çalışacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız