SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Davul Zurnayla İlan Edilmez..'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Kuzey Irak konusunda toplumun bilgilendirilmediğini belirterek, "Kuzey Irak gibi konular davulla zurnayla ilan edilecek meseleler değildir" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, seçim çalışmaları nedeniyle memleketi Malatya'ya geldi. Kutan, basın mensuplarına Kuzey Irak tartışmaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Türk askerinin Kuzey Irak'a girip girmeme hususu ayak üstü konuşulacak bir mesele değil. Biz Saadet Partisi olarak meseleye şöyle baktık; bu fevkalade hayati önem taşıyan bir karardır ancak bu kararı verecek olan kurumlar arasında ciddi anlamda bir kopukluk var. Bu meseleler böyle davulla zurnayla ilan edilecek ve ona göre 'şöyle yapılsın, böyle yapılsın' denilecek meseleler değil. Kamuoyuna bilgi de verilmiş değil, ondan sonra gelir bize sorarsanız, 'Türk askeri Kuzey Irak'a girsin mi, girmesin mi' diye. Biz de deriz ki, bu böyle ayak üstü karar verilecek bir mesele değil. Dolayısıyla toplum olarak, siyasi partiler olarak ancak yeteri kadar bilgilendirildiğimiz takdirde görüş ifade edebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'deki terör olaylarının arkasında ABD, İngiltere ve İsrail'in olduğunu ifade eden Kutan şunları söyledi:

"Türkiye'deki terör olaylarının arkasında bugün artık net olarak belli olmuştur ki ABD, İngiltere ve İsrail vardır. Bunu sayın Genel Kurmay Başkanı da açıkladı. Özellikle en son dönemde görevden alınan Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer'in 'Evet, bütün bu terör olaylarının arkasında bu büyük güçler vardır' beyanı da gayet açık".

Şehit cenazelerindeki protestolar ile ilgili olarak da görüş belirten Kutan, "Bu protestolar tamamen yasal hudutlar içerisinde ve medeni ölçüler içerisinde yapılmalıdır. Böyle cami avlusunda ortaya çıkıp meseleyi bir nevi şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant vasıtası haline getirmeyi Saadet Partisi olarak tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

Kutan, Perşembe günü de Doğanşehir ve beldelerinde ziyaretlerde bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız