SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davulcu Tutuklandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:43
Davulcu Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ
Doğanşehir'in Sürgü Beldesi'nde Ramazan davulcusu ile Alevi bir ailenin tartışmasıyla başlayan ve davulcunun darp edilmesi, bir grup vatandaşın da ailenin evine saldırdığı iddiasıyla devam eden olayda, Ramazan davulcusu Mustafa Efşin mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 
 
29 Temmuz günü saat 01.30 sıralarında meydana gelen olay sonrasında; Ramazan davulcusu Mustafa Evşi, beraberindeki yakalaşık 100 kişilik kalabalık ile Hasan Evli ve ailesinin yaşadığı eve kadar gitmişlerdi. İddiaya göre kalabalık grup evin önünde davul çalıp, İstiklal Marşı söyleyip sonrasında ise Tekbir getirerek slogan attı. Jandarma bülteninde yer alan bilgiye göre; ev sahibinin oğlu Serhat Evli'nin de kalabalık gruba karşı bağırarak tahrik etmesi sonucu, gruptan kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce ev taşlandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili olarak 23 kişinin ifadesi alınırken; bu kişilerden Ramazan davulcusu Mustafa Efşin tutuklandı.  22 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı olay Jandarma bülteninde "Kamu Barışına Karşı Suçlar" başlığı ile yer aldı. Evli ailesinin avukatları daha önce düzenledikleri basın toplantısında olayın kayıtlara "Mala Zarar Verme" suçu olarak geçtiğini belirtip, duruma tepki göstermişlerdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız