SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davulcular Kimseden İzin Almamış!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ramazan aylarında sahurda görev yapan davulcuların izin almadan faaliyet gösterdikleri belirtildi.

Malatya Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Fırat, bu konuyla kendilerinin ilgisi ve bilgisi olmadığını belirtip, Ramazan ayında sahurda davul çalanların aslında izinle görev yapmaları gerektiğini ifade etti.

Malatya Valiliği'ne dilekçe yazan bir davulcunun, Zaviye ve Koyunoğlu mahallerinde sahurda davul çalmak için müracaat ettiği, başka bir resmi müracaatın bulunmadığı öğrenildi.

Malatya'da imsak 04.45 civarında olmasına rağmen, davulcuların kimi mahalleye saat 02.00'de, kimine 03.00'de, kimine de 04.00'de gittikleri tespit edildi.

Malatya'da geçtiğimiz yıllarda Ramazan davulcuları ile ilgili düzenleme belediye tarafından yapılıyordu. Davulcuların özellikle, Ramazan'ın ikinci yarısında gece davul çaldıkları bölgelerde gündüz para toplama faaliyetleri ile ilgili şikayetler arttığında, Belediye ve Emniyet arasında, davulculardan hangi kurumun sorumlu olduğu yolunda anlaşmazlık yaşanmış, iki kurum da sorumluluğu kabul etmemişlerdi. Emniyetten, sorumlu kuruluş olarak Belediye adresi gösterilmişti. Birçok yerde, Ramazan davulcuları ile ilgili düzenlemeleri belediyeler yaparken, bu yıl Adana başta olmak üzere birçok yerde sahur davulu yasaklanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fikret (3 yıl önce)
    Şikayetçi yim bunlardan Fırat mahallesinde saat 1 de davul çalıyor bu nedir ya
    0
    0
    Yanıtla