SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davulcunun Bir Düzeni Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:49:37
Davulcunun Bir Düzeni Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının başlamasına birkaç gün kala, Ramazan davulcuları ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir ya da ilçe belediyelerinden herhangi bir düzenleme çabası gözlenmezken, birçok ilde belediyeler bu konudaki çalışmalarını tamamladı.

MALATYA'DA BAŞIBOŞLUK..

Ramazan ayında gece davul çalınarak vatandaşların uyandırılması geleneğinden artık vazgeçilmesi gerektiği konuşulurken, Malatya'da ne bir yasaklama ne de bir düzenleme gündeme geldi.

Malatya'da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, davul çalma geleneğinin devam etmesi yönündeki iradelerini "sessiz" kalarak gösterdikleri belirtilirken, davulculuk yapacak kişilerle ilgili herhangi bir düzenleme yapma, kimlik ve mıntıka belirleme gibi bir çalışmayı da yapmayı düşünmediği gözleniyor.

Ramazan davulu faaliyetinin, geçtiğimiz yıllarda Sürgü'de olduğu gibi bazı hassas bölgelerde, denetimsiz ve sorumsuz kişilerce toplum kesimlerini karşı karşıya getirecek bir durum da yaratabileceği belirtilirken, özellikle Emniyet ve Jandarma'nın, bu konuda ilgili belediyeleri davul çalma işinin bir düzenle ve bilinen kişilerce yapılması için belediyeleri uyarması gerektiği öne sürülüyor.

BİRÇOK BELEDİYE DUYARLI..

Öte yandan, Manisa Yunusemre Belediyesi 89 mahallede görev yapacak Ramazan davulcuları için ihale gerçekleştirdi. 

Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, ilçenin 89 mahallesinde Ramazan davulcularının görev yapacağını belirterek, ihaleye yoğun başvuru olduğunu açıkladı. Ramazan davulcusu olmak için başvuru yapanlar arasında yer alan kadınlar dikkat çekerken, çoğu davulcunun bu işi meslek olarak yürüttüğü dile getirildi. Maharetlerini sergileyen davulcular Ramazan ayı için özel maniler de okudu.

Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Ramazan davulunun kültürün bir parçası olduğunu belirterek, “Sahurda vatandaşımızı davulcular kaldıracak. Artık saatler var ama geleneği yaşatmak adına davulcularımız güzel manilerle davul sesiyle kaldıracaklar. Ramazan boyunca tüm mahallerde davulcu arkadaşlarımız 89 mahallede vatandaşları uyandıracaklar. Ses güzel olursa, anlamına uygun maniler olursa geleneği yaşatmış oluruz. Bu konuda kendilerini uyardık. Ritimli çalınmasını ve vatandaşları rahatsız edecek şekilde çalınmamasını istedik.” diye konuştu.

İhale sonucu tüm mahallelerde davul çalacak kişiler belirlendi. Davulcular Ramazan ayı ortasında ve bayramda haneleri gezerek emeklerinin karşılığı olarak para talep edebilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız