SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davulcuya Amca Dayağı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:32:10
Davulcuya Amca Dayağı!
A- A+ PAYLAŞ
 
Hürriyet Dünyası’ndan Gülden Aydın, Malatya’da kapısının önünde davul çalınmasına karşı çıkan bir ailenin evinin taşlanmasıyla başlayan ve kamuoyuna Alevi – Sünni gerginliği olarak yansıyan olayın taraflarıyla konuştu, perde arkasını araştırdı. İşte yaşananlar...
 
Gerginliğin üçüncü gününde, kısmen yatışmış görünen Malatya Sürgü’deydik. Asker ve polis otoları köşe başlarını tutmuş. Saldırıya uğrayan Kürt ve Alevi Evli Ailesi’nin evinde geçmiş olsuna gelen onlarca insan var. Hasan-Zeynep Evli çifti, şeker ve tansiyonları çıktığı için konuşamıyor.
 
AİLENİN KIZI ANLATIYOR...
 
Aile adına kızları Fidan Evli (24) anlatıyor olan biteni: Erkekler tekbir getirirken kadınlar zılgıt çekiyordu. Bir yandan da davul çalıyorlardı. Camlarımız kırıldı, duvarlar mermilerden delik deşik oldu…
 
"ALEVİLİKLE İLGİSİ YOK, KİŞİSEL MESELE
 
Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, bizi arayıp sormadı ama televizyon kanallarında “Olayın Alevilikle ilgisi yok, iki aile arasındaki kişisel mesele” diyor.
 
"AİLE MEDYAYI KULLANIYOR"
 
Olay günü orada olan esnaf  B.A ise yaşananları, “Yıllardır Alevi-Sünni bir aradayız, hiç bir sorun yaşamadık. Bu ailenin daha önce de olayları oldu. Medyayı kullanarak olayı farklı boyutlara taşımaları bizi rahatsız etti” diye anlatıyor.
 
EVİN ÖNÜNDE JANDARMA BEKLİYOR
 
Evinde ziyaret ettiğimiz davulcu Mustafa Efşi (23), “Davulumu çalarken dışarı çıkıp bana hakaret ve en ağır küfürleri ettiler. Taş, değnek, kemer ellerine ne geçerse dövdüler” diyor. Efşi tam bize “Durduk yere bizi birbirimize düşürmek istediler” diye anlatıyordu ki, içeri bir grup akrabası girdi. Mustafa bir de “Sen bu davulu çaldığın icin belde karıştı” diyen amcasından dayak yedi. Evinin önünde şimdi jandarma bekliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız