SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davutoğlu Hükümetine Güven Oyu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:14
Davutoğlu Hükümetine Güven Oyu
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulu'nda 62. Hükümet Programı için güven oylaması yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. Hükümet, Meclis'ten güven oyu alarak resmen göreve başlamış oldu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz pazartesi günü 62. Hükümet Programı’nı sunmuş, grup başkanvekilleri Hükümet Programı üzerinde perşembe günü sürdürülen görüşmelerde söz almıştı. İki tam günün geçmesinin ardından 62. Hükümet Programı üzerinde güven oylamasına gidildi. Açık oylama 3 dakikalık sürede gerçekleştirildi. Elektronik ortamda gerçekleştirilen açık oylamada milletvekillerinin salt çoğunluğunun güven oyunun alınmasının ardından Başbakan Davutoğlu'nun kurduğu 62. Hükümet resmen göreve başlamış oldu.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un elektronik ortamda 3 dakikalık sürede yoklama almasının ardından Meclis Genel Kurulu açıldı. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Kurul'da bulunmazken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Genel Kurul'a katıldı. Güven oylamasında 439 milletvekili oy kullanırken, 306 kabul, 133 ret oyu olduğu açıklandı.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet Programı'nın kabul edilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, "Temelde 62. Hükümetimizin felsefesi ve yaklaşımı bu tarihi akışı doğru okumak, kendi tarihimizden aldığımız dinamikleri bir gelecek vizyonu ile birleştirerek önümüzdeki dönemde özellikle cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi küresel bir güç haline getirmektir" dedi. 

62. Hükümet Programı, Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen güven oylaması ile kabul edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, "62. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine göstermiş olduğunuz teveccüh ve vermiş olduğunuz güven oyu için şahsım ve bakan arkadaşlarım adına minnetlerimi, teşekkürlerimi sunuyorum. Tarih olağanüstü bir hızla akıyor. Büyük ülkeler, büyük düşünen ülkeler bu hızın dinamiğini anlamak, o dinamiğe göre ulusal politikalar geliştirmekle hükümlüdürler. Temelde 62. Hükümetimizin felsefesi ve yaklaşımı bu tarihi akışı doğru okumak, kendi tarihimizden aldığımız dinamikleri bir gelecek vizyonu ile birleştirerek önümüzdeki dönemde özellikle cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi küresel bir güç haline getirmektir. Burada temel dayanağımız siyasal anlamda demokratikleşmeyi daha da derinleştirerek millet devlet birlikteliğini sağlamak. Ekonomik alanda sürdürülebilir insani kalkınmayı tahkim ederek ülkemizin ekonomik kapasitesini yükseltmek, stratejik alanda milli kapasitemize dayalı savunma sanayi politikalarıyla da bütünleşmiş yeni bir güvenlik anlayışıyla aktif ve etkin dış politikayı ülkemizin uluslararası itibarının temeli kılmaktır. Sizlerden aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz Meclisimiz ve milletimiz önünde söz veriyoruz. Büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde yüce Meclisimizin bünyesinde bütün partiler, hem iktidar olarak bizler, muhalefet partilerimizin aktif olarak bu sürece katılmalarını, muhalefet partilerimizden gelecek her türlü olumlu katkıyı, eleştiriyi göz önüne alarak onlarla birlikte hep beraber Türkiye’nin geleceğini inşa etme yönündeki kararlılığımızı bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Ülkemizin geleceği hepimizin ortak geleceğidir, ortak kaderidir. Bu kader konusunda hangi vatandaşımız olursa olsun, siyasal kimliği, etnik veya mezhebi geçmişine bakış tarzını göz önüne almaksızın katkılarını değerlendirmeyi bir borç olarak telaki ederiz. Önümüzdeki dönem inşallah bu yüce Meclis çatısı altında ortak iradenin, ortak vicdanın, ortak aklın teşekkül ettiği bir döneme birlikte imza atarız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız