SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:35:26
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde bin 245 delegenin imzasıyla genel başkan adayı olan Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a üzerinde Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Utansın’ şiirinin yer aldığı bir hat tablosu hediye etti.

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde bin 245 delegenin imzasıyla genel başkan adayı olan Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a konuşmasının ardından bir hat tablosu hediye etti. En son Başbakan Erdoğan’ın Amerika ziyaretinde ABD Başkanı Obama’ya hediye ettiği ve ‘Hüseyin Barak Obama’ yazılan tablonun sanatçısı Hattat Mustafa Cemil Efe’nin imzasını taşıyan eserde Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Utansın’ şiiri yer aldı. Üst kısmında "Ve La Galibe İllallah" yani “Allah'tan başka galip yoktur” yazan tabloda Necip Fazıl’ın ‘Utansın’ şiirinden şu dizelere yer verildi:

“Tohum saç, bitmezse toprak utansın,

Hedefe varmayan mızrak utansın,

Hey gidi küheylan koşmana bak sen,

Çatlarsan doğuran kısrak utansın,

Ustada kalırsa bu öksüz yapı,

Onu sürdürmeyen çırak utansın,

Ey binbir danede solmayan tek renk,

Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın”.

Celi sülüs ve sülüs olarak hazırlanan eserin zemininde ise "Sabreden zafere ulaşır" anlamına gelen "Men Sabera Zafera" hadis-i şerifi karalama tekniğiyle yazıldı.

Kongrede ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Hz. Muhammed'in “İnsanların hayırlısı, onlara faydalı olandır’ hadisinin yazıldığı bir hat tablosunu Başbakan Erdoğan'a hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız