SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Davutoğlu'nun Bildiklerini Açıklamasını Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2019-08-27 03:32:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba, Hekimhan Belediyesine ziyarette bulundu.

Torun ve Ağbaba, makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Turan Karadağ'dan ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından partililerle bir araya gelen Torun, yaptığı konuşmada, partisinin genel başkanı başta olmak üzere hep birlikte Türkiye'nin önünü açtıklarını söyledi.

Tünelin sonundaki ışığın görüldüğünü belirten Torun, "Gelecek günlerimiz çok daha güzel olacaktır." dedi.

Veli Ağbaba da Torun'u kentte ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Ziyarete CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de katıldı.

AĞBABA'DAN TBMM BAŞKANLIĞINA ÖNERGE..

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığına verdiği önergede, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 7 Haziran sonrası yaşanan terör saldırıları hakkında söylediklerinin araştırılmasını istedi.

Konu hakkında Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını isteyen Ağbaba, “Davutoğlu’nun görevde bulunduğu bu süre zarfında yaşanan olaylar ile ilgili yaptığı “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözlerinin araştırılmasını isteyerek; Davutoğlu’nun sözlerinin öznesi , AKP içindeki kimi  yetkili makamlardır. Ve apaçık,7 Haziran sonrası yaşanan terör olaylarında paylarının sorumluluklarının olduğunu, bunlar açıklanırsa insan içine çıkamayacaklarını kastetmektedir. Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı, sakat kaldığı bu olaylarda, sorumluluğu ya da ihmali olanların cezası tabii ki insan içine çıkamamakla sınırlı kalmamalıdır. Kaldı ki Davutoğlu’nun sözleri,  ihmalden çok daha fazlasını akla getirmekte, kimi yetkililerin  terör olaylarında bizzat sorumluluğu olma ihtimalini de düşündürmektedir.

Derin AKP’de çözülme başladığını görüyoruz. 7 Haziran-1 Kasım dönemi AKP’nin en karanlık dönemidir. Bu nedenle bahsedilen süreçte yaşanan tüm olayların hem güvenlik hem de siyasi boyutlarıyla aydınlatılması gerekmektedir. Bu konuda acilen Davutoğlu’nun da bildiklerini açıklamasını bekliyoruz. Bu ülkeye Başbakanlık etmiş bir insanın, hala 82 milyon insana karşı sorumluluğu var, bunu unutmamasını gereğini yapmasını bekliyoruz. ” dedi.

AA- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44malatya (4 yıl önce)
    Cesareti. Yuregi varsa.bildiklerini.aciklasinlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Zorlayın ki belki buradan da bir şey çıkar...
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (4 yıl önce)
    Bir siyasetçi yerleri oynatacak bir şeyler biliyorsa gidipte duydukları ve bildikleri hakkında suç duyurusunda bulunmayacaksa o da bu suça ortaktır.Keramet sahibi bir birey gibi çıkıp basına eveleyip geveleyecek"biliyorum söylersem yerler çatlar,zelzele olur falan".Bizim lügatta buna çamur siyaseti denir..Ortada bir suç ve suçlu varsa buyur en yakın cumhuriyet savcısı seni bekliyor..Siyaseti yapacasanız biraz dürüst yapın aksi halde millet bu boş lafları artık yutmuyor haberiniz olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bildiklerimi aciklarsam yer yerinden oynar kimse insan içerisine çıkamaz vb açıklamalar ülkemiz dışında hiç bir ülkede olmaz olsa savcılar çağırır açıkla kardeşim bildiklerini eğer aciklayamiyorsa kendisi hakkında kamuoyunu yaniltmaktan gereği yapılır bu ülkede siyaseti meslek olmaktan cikarmadigimiz sürece bu durumlardan kurtaramayiz ilimizi düşünün hep aynı kişiler siyasatle uğraşıyor çünkü siyaset bir meslek olmuş yoksa bir dönem siyasette bulunan yerini başkalarına bırakır.
    0
    0
    Yanıtla