SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dayanaksız ve İftira"

0
Güncellendi - 2016-01-13 00:47:08
A- A+ PAYLAŞ

  • Arguvan Belediyesi’nin sokak hayvanlarını itlaf ettiğine yönelik iddialara belediye ve CHP ile muhtarlardan tepki geldi

Arguvan Belediyesi, bir süredir basında ve sosyal medyada Arguvan Belediyesi’nin sokak hayvanlarını itlaf ettiğine yönelik iddiaları ilçe merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla yalanladı. CHP İl Örgütünün tam kadro katıldığı, Arguvan esnafı ile 45 mahalle muhtarının ortak bildirisinin yanı sıra Malatya El Ele Doğayı Koruma Derneği Başkanı Gülsüm Fırat’ın da destek verdiği basın toplantısında konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Hayvanları korumaya ve beslemeye yönelik yaptığımız çalışmaların canlı şahidi olan kurumlar ve kanıtlar ortadayken, hayvan haklarıyla hiçbir ilgisi olmayan, kentte vasfı olmayan bir takım insanların ‘çirkin ve mesnetsiz suçlamalarıyla’ karşı karşıya kaldık” dedi.

Kızıldaş, “Bu kişiler sosyal medya hesapları üzerinden bir süredir çok farklı yazılar yazdılar, çizdiler, gerçek olmayan suçlama ve hakaretlerde bulundular. Biz hiçbir zaman bunların seviyesine inip cevap vermek istemedik. Bunu sorgulayan ‘Neden bunları yazıyorsunuz’ diyen insanlara da hakaret etmeye devam edince dün itibariyle bütün bu hakaret ve iftiraları atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Arguvan’dan topyekûn tepki

HAYTAP Malatya İl Temsilciliğinin, Arguvan Belediyesi hakkında ‘Hayvanları itlaf ettiği’ iddiasıyla yaptığı suç duyurusuna ve bu iddianın ardından çeşitli sosyal medya hesaplarında Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Ziraat Odası Başkanı, CHP Arguvan ilçe yöneticileri hakkında ortaya atılan iddialar üzerine Arguvan ilçe merkezinde basın toplantısı düzenlendi. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, partinin gençlik kolları üyeleri ile ilçe yöneticilerinin de tam kadro katıldığı basın açıklamasına, ilçe halkının yanı sıra Arguvan’ın 45 mahalle muhtarı ve esnaflar da ortak bir bildiri ile destek verdi.

“Hayvanlara verdiğimiz önemin şahidi kurumlarımız var”

Arguvanlılar olarak yaşamları boyunca şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını ifade eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Yaşam felsefemizde de belediye yönetimimizde de insanı merkeze koyan bir anlayışa sahibiz. Hayvanları da, doğayı da severiz. Hayvanları korumaya ve beslemeye yönelik çalışmalar ilk kez bizim dönemimizde Bunların canlı kanıtları ve şahitleri var. Geçen yıl ilçenin belirli yerlerine yemlik yaptık. Jandarma ve yurt gibi kurumlarda artık yemekler alarak bu yemliklere koyduk. Bu artık yemekleri aldığımız kurumlar, hayvanları beslemek için gösterdiğimiz çabaların canlı şahitleri olan kurumlardır. Bu yıl değirmenden hayvanlar için yal yapmak üzere un yaptırdık. Kasaplardan aldığımız kemiklerle birlikte kaynatarak yine hayvanlar için yaptırdığımız yemliklere koyuyoruz ve onları beslemek için gayret gösteriyoruz. Bütün bu çalışmalarımız nedeniyle El Ele Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği bize teşekkür etmişti” dedi.

“Arguvan üzerinde rant sağlamaya çalışıyorlar”

Hayvanlara yönelik bu çabalar ortadayken, doğa ve hayvanlarla hiçbir ilişkisi ve vasfı olmayan üç –beş kişinin gerek şahsına gerekse belediye ve partinin ilçe yöneticilerine mesnetsiz ve asılsız iftiralar atarak Arguvan üzerinden rant sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Kızıldaş, şunları söyledi:

“İlçede sayıları üçü beşi bulmayan insanlar son bir yıldır, hakkımızda iftira etmeyi, sosyal medyada bize hakaret etmeyi marifet bilerek çirkin ve haksız ithamlarda bulunuyorlar. Bu kişiler bir süredir çok farklı yazılar yazdılar, çizdiler, gerçek olmayan suçlama ve hakaretlerde bulundular. Biz hiçbir zaman bunların seviyesine inip cevap vermek istemedik. Gerek şahsım, gerekse İlçe Ziraat Odası başkanımız, ve partimizin ilçe başkanı hakkında çok çirkin yorumlar ve suçlamalar yöneltti. Bunu sorgulayan ‘Neden bunları yazıyorsunuz’ diyen insanlara da hakaret etmeye devam ettiler. Biz bugün bugüne kadar yargıya taşımadık ama dün itibariyle bütün bu hakaret ve iftiraları atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

“Hiçbir partilimizi yedirmeyiz”

Basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, söz konusu derneğin CHP’li belediyelere karşı bu türden iftira kampanyası yürüttüğünü belirterek “Arguvan bir kültür kenti, dostluğun barışın kardeşliğin kenti. Arguvan, insanı sevdiği gibi doğayı, böceği, kuşu sever. Böyle bir durum olsa en başta Arguvanlılar başkanın yakasından tutar. Arguvan belediyesi üzerinden bir karalama kampanyası yürütülüyor. Aynı dernek daha önce de Hekimhan belediyesi için böyle bir karalama kampanyası yürütmüş ve başarılı olamamıştı. Bütün bu karalama kampanyalarına geçit vermeyeceğiz, izin vermeyeceğiz. Ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde, her gün şehitlerimizin geldiği bir zamanda, Doğu ve Güneydoğu’da insanların sokağa çıkamadığı dönemde, ülkenin sorunlarını konuşmamız gerekiyorken, böylesine ispatı olmayan, ortaya atılmış iftiralar, mesnetsiz temelsiz iddialar yüzünden karşınıza çıkmak zorunda kaldık. CHP’nin hangi kademesinde görev yaparsa yapsın, mesnetsiz iddialar karşısında hiçbir arkadaşımızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Arguvan Belediyemiz her yerde örnek gösterdiğimiz bir belediye. Arguvan Belediyesi’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Arguvan halkı, doğayı da sever, kuşu da sever, yazı da sever, kışı da sever, yağmuru da karı da sever. Arguvan ile her platforma gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Muhtarlar ve esnaflar ortak bildiri ile kınadı

Öte yandan Arguvan’da 45 mahalle muhtarı, ortak bir bildiri ile Arguvan Belediyesi’ne yöneltilen suçlamaları kınadılar. Esnafların da imza attığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş hakkında basında çıkan, sosyal medyada paylaşılan asılsız-mesnetsiz, tamamen yalan ve iftiraya dair bazı suçlamalar yapılmaktadır. Bu iftiralardan birisi de sokak hayvanlarına kötü davranıldığı ile ilgilidir. Oysa geçen kış ve bu kış sokak hayvanları için yemlikler oluşturulduğunu, sıcak yemekler verildiğini, kuşlar için park vs yerlere, yemler atıldığını biliyor ve görüyoruz. Bunu yapanların tek amaçları yaptığı hizmetlerle Arguvan halkının sevgisini ve takdirini kazanan Belediye Başkanımızı itibarsızlaştırmak ve kendilerine siyasi alan açmaya çalışmaktır. Bu yazılan haberleri çıkaranlar, paylaşanlar, sayıları 3 -5 kişiyi geçmeyen, toplumsal yaşam arayışları tutarsız, benlik hastalığından kurtulamamış, Arguvanlılar tarafından dışlanmış, sevilmeyen kişilerdir. Bu kişiler, tarafımızca bilinmektedir. Esnaf ve muhtarlar olarak, art niyetli bu şahısları kınıyor ve Arguvanlıları da, bu kişilere karşı gerekli tepkiyi göstermeye çağırıyoruz.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız