SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dayanıklılık Süresi 5 Ay mıdır?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:12
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yapılan karayollarında meydana gelen çökmeler ile ilgili olarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 
 
Ağbaba'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu soru önergesi şöyle ; 
 
"Malatya-Adıyaman yolu üzerinde bulunan Reşadiye Geçidi özellikle kış aylarında ulaşımda büyük sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle 2011 yılı sonunda Reşadiye Geçidini civarında alternatif bir yol yapılmıştı. Geçici kabulü yapılan yolda çökmeler nedeniyle 2 trafiğe kapatılmıştır. Ankara –Malatya Karayolu’nun Darende-Setrek-Ulupınar bölgesi geçtiğimiz yıl yapımının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra çökmüştür.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-2011 yılı sonunda geçici kabulü yapılarak hizmete açılan Sürgü- Erkenek karayolunda çökmeler ve bozulmalar meydana geldiği, bu nedenle yolun trafiğe kapatıldığı doğru mudur? Doğru ise yolun tekrar yapımı için çalışma yapılmakta mıdır?
2-Hizmete girmesinin üzerinden 4-5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, karayolunun stabilize yola dönüşmesi normal midir? Bakanlığınız tarafından yapılan yolların dayanıklılık süresi 5 ay mıdır?
3-Yüksek Standartlı Bölünmüş Karayolu olarak reklamı yapılan yolun, bu kadar hızlı şekilde bozulması yüksek standartlara uygun mudur?
4-Dört şeritli karayolunun ,iki şeridinin kullanılamaz hale gelmesinin ardından , yolu yapan müteahhit firma ile ilgili bir işlem başlatılmış mıdır?
5- Yolun sorumluluğu Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’ndedir. Yetkililerin yolun denetimini zamanında ve yeterince yaptığı düşünülmekte midir?
6- Ankara –Malatya Karayolu’nun Darende-Setrek-Ulupınar arasındaki 25 Km’lik yol 2011 yılında tamamlanmış, ancak bu yolda da kısa süre sonra çökmeler meydana gelince Karayolları ekipleri yolu tekrar yapmak zorunda kalmıştır. Belirtilen karayolu ile ilgili firma ve bölge müdürlüğü yetkilileri hakkında işlem yapılmış mıdır?
7-Bugüne kadar kabulü yapıldıktan sonra karayolları ekipleri tarafından tekrar yapılan kaç km yol vardır?
8-Hem sayın Başbakan’ın hem de AKP Hükümeti üyelerinin sıklıkla dile getirdiği ve övündüğü bölünmüş karayollarının kısa süre sonra bozulması, kamu kaynaklarının çarçur edilmesi anlamını taşımamakta mıdır? Ortada övünülecek bir başarı var mıdır?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız