SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dayanılmaz Acı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:20
Dayanılmaz Acı...
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir-Malatya karayolunda Perşembe günü akşam saatlerde meydana gelen kazada yaşamını yitiren 5 öğretmen ve minibüs soförü için cenaze töreni düzenlendi. 

Malatya Şehir Mezarlığı'nda kazada hayatını kaybedenler için Cuma Namazı öncesinde tören düzenlendi. Törene; Vali Vasip Şahin, Garnizon Komutan Vekili ve 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Bugün eğitim camiası için hüzünlü bir gündür. Hüznümüz büyük, elemimiz sonuzdur. Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın  geleceği için Anadolu’ nun her köşesinde, Hakkari’ den Edirne’ ye kadar her yerinde özverili bir şekilde çalışan değerli öğretmenlerimiz bazen hayatları pahasına bu çalışmaya sürdürmektedir. Onlar eğitim ordumuzun gönüllerimizde yaşayan ölümsüz neferleridir. İşte bu eğitim neferlerimizden 5’ ini yazık ki dün elim bir trafik kazasında kaybettik. 

Onlar Doğanşehir İlçemizin Gövdeli İlköğretim Okulumuzun öğretmenleri idiler.  Çetin Kuşbay, Derya Şahin, Alişan Ergen, Erhan Yaşar ve Emine Coşkun görevlerini ifa ettikten sonra kendilerine ait servis araçları ile Malatya’ ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. İnandıkları eğitim davası için hayatlarını feda ettiler. Onlar şimdi Allah katındalar. İnşallah şehit muamelesi göreceklerdir. Biz bugün onları Allah’ ın rahmetine tevdi ediyoruz. Allahın rahmeti geniştir. Cennetin en güzel makamlarında yer bulacaklardır. 

Acımız çok büyüktür. Onları unutmayacağız. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz, kederli ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Eğitim camiasına sabır diliyoruz.

Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Hepimizin başı sağolsun."dedi.

Cenazeler daha sonra namazın kılınacağı yere nakledildi. Cuma namazını müteakip cenaze namazları kılındı.

Öğretmenler Erhan Yaşar ve Derya Şahin'in cenazesi Malatya Şehir Mezarlığı'nda, Alişan Ergen'in cenazesi Gündüzbey'de, Çetin Kuşbay'ın cenazesi Durucasu'da, minibüs sürücüsü Bilal Andiç'in cenazesi ise Battalgazi ilçesinde toprağa verildi. Öğretmen Emine Coşkun'un cenazesi de memleketi Kayseri'ye gönderildi. 

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, yayınladığı mesajda, "Ülkemizin geleceğini inşa için seferber olmuş aydın nesillere rehberlik eden öğretmenlerimiz, Derya ŞAHİN, Erhan YAŞAR, Emine COŞKUN, Alişan ERGEN, Çetin KUŞBAY ve servis şöförü Bilal ANDİÇ’i elim bir trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Kendilerine Cenab-ı Allah'tan rahmet diler; ailelerine, çalışma arkadaşlarına, öğrencilerine ve halkımıza baş sağlığı dilerim. Kazada yaralanmış olan hemşehrileriminde şifa bulmalarını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim."dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı da şöyle: "Malatya-Adıyaman Karayolu’nun Cumhuriyet Örnek Köy yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 5 öğretmenimizin ve 1 şoförün hayatını kaybetmesi ve 1 doktor ile 3 öğretmenimizin ise ağır yaralanması ile sonuçlanan elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü yaşıyorum. Kazada hayatını kaybeden genç öğretmen ve şoför kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına ve eğitim camiamıza  başsağlığı dileklerimi  sunuyorum.Halen tedavisi süren 1 doktor ve 3 öğretmenimize ise acil şifalar diliyorum."

Haber : www.malatyahaber.com - www.yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız