SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dayanışma Gecesi Düzenlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:47
Dayanışma Gecesi Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Meşale Derneği, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteciler için yardım programı düzenledi. 

Dernek başkanı Tamer Çalhan, Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ''Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi'' isimli etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Esed diktatörlüğüne karşı direnen kahraman Suriye halkının direnişini selamlıyor ve destekliyoruz'' diyerek sözlerine başladı. 

Suriye'de yaşanan olaylara, insanlık dramlarına sessiz kalınamayacağını belirten Çalhan, zulme karşı mazlumdan yana olunması gerektiğini ifade etti. 

Anadolu Platformu Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ise Suriye halkının mücadelesini selamladığını söyledi. Kaçmazer, Suriyeli erkeklerin tel örgülerden geçerek ülkelerinde cihat ettiğini, ardından yeniden çocuklarının yanına döndüğünü anlattı. 

Suriye Gençlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Osmanhan Süleyman da kendilerine sunulan yardımlar ve Türkiye'nin zulüm gören insanların yanında olması dolayısıyla Suriye halkı adına teşekkürlerini iletti. 

Bu yardımların ilk olmadığını dile getiren Süleyman, ''Biz birbirimizle kardeşiz. İnşallah ilelebet böyle kalacağız. Biz Suriye'de zulüm altında yaşıyoruz. Suriye'nin içerisindeki Müslümanlara kan kusturdular. Çocuk, kadın, yaşlı, erkek demeden hepsini kurşuna dizdiler'' diye konuştu. 

Araştırmacı yazar Ramazan Kayan ise tüm insanlar ve insanlık için özgürlük istediklerini belirterek, insanların inandığı gibi yaşayabileceği bir dünyanın mümkün olduğunu söyledi. 

Bu konuda herkese görevler düştüğünü vurgulayan Kayan, duyarlı insanlar tarafından yapılacak yardımların Suriyeli insanların yaralarını sarmada etkili olacağını kaydetti. 

Programda, Suriyeli İslam alimi Ahmed Feyyaz da Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak, zulümlerin durmasını diledi. Feyyaz, Suriye halkı için herkesten dua istedi. 

Konuşmaların ardından, Suriyeli mülteciler için yardım toplandı. Yardımların, Başbakanlık aracılığıyla Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları için harcanacağı belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız