SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dayanışma Konseri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD)'nin organize ettiği Malatya ve Elazığ illeri dayanışma konseri 19 Nisan Pazar akşamı gerçekleştirilecek.

MESD ile Elazığlı ses ve saz sanatçılarının ortaklaşa yeraldığı konserde, iki yöre ağırlıklı olmak üzere 24 türkü ve şarkının seslendirileceği bildirildi.

MESD Başkanı Mehmet Balkış, konserle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Dernek olarak bu yıl programımıza aldığımız bir kültür ve sanat etkinliğini daha gerçekleştireceğiz.

Fırat’ın iki yakasını oluşturan Malatya ve Elazığ illeri bir dayanışma konseri ile kentlerin kardeşliği,dostluğu ve dayanışmasına en iyi bir örnek teşkil edecektir.
Etkinliğimizin adı “Türkü Ve Şarkılarla Malatya-Elazığ Dayanışma Konseri”dir.

Yaklaşık üç aylık bir çalışma sonunda gerçekleştireceğimiz konserde 16 kişilik saz heyetinin büyük çoğunluğu Elazığ’dan aramıza katılacak olup,bundan başka koro şefliğini de “Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü” Keman Sanatçısı Kenan Çimtay yapacaktır.

Konserde seslendirilecek eserler hem Türk Halk Müziği hem de Türk Sanat Müziği dalında olup, başta Malatya ve Elazığ olmak üzere hemen her yöreye ait eserler mevcuttur.

Koro ve solo şeklinde okunacak eserlerden oluşan konser iki bölüm halinde icra edilecektir.Sunumunu öğretmen Şengül Korkut’un yapacağı konserimizde 40 civarında koro elemanı görev alacaktır.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de katkıda bulunduğu konserimizi 19.Nisan 2009 Pazar günü Saat 20.00. de Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştireceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız