SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dayanışmayla Aşılır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Mayıs ile 16 Mayıs günleri arasındaki " Dünya Engelliler Günü ve Haftası' dolayısı ile bir mesaj yayınladı. 
 
Milletvekili Çalık'ın yayınladığı mesaj şöyle; 
 
"Mutlu, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir gaye etrafında, birbirine destek vererek ve birbirini anlayarak, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır.
 
Mutlu bir gelecek hayali kuran toplumlarda, engeller sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılır. Engellerine rağmen, yaşama sevincini kaybetmeyen, sürekli kendisini geliştiren, sınırlarını zorlayan engelli vatandaşlarımızın azmi ve hayata tutunma kararlılığı, tüm vatandaşlarımıza örnek olmalıdır.
 
Her insan, yarın engelli olabileceğini düşünerek hareket etmelidir. Bugün tamamen sağlıklı olabiliriz ancak daha sonra engelli olmayacağımızın garantisi yoktur. Bu sebeple, engellilerin yaşamını kolaylaştıran, onlara iş ve topluma daha çok katılma imkânı sağlayan çalışmalara önem vermeliyiz, veriyoruz.
 
AK Parti iktidarı her zaman, bütün insanlarımıza olduğu gibi, engelli kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde olmuştur. Engelli vatandaşlarımızla ilgili konularda, gerek mevzuat gerek uygulama bakımından, büyük adımlar atılmıştır.
 
5378 sayılı Özürlüler kanunuyla, yaşanan sorunlara çağdaş ve kapsamlı çözümler getiren bir yasal düzenleme gerçekleştirilmiştir. Bu yasa ile birlikte, engellilerimize özel eğitim ve destek eğitimi verilmeye başlanmıştır. Üniversite okuyan engellilerimiz için öncelikler ve kolaylıklar sağlanmıştır. Başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremeyecek durumda olan engellilerimize çağdaş modellerle bakım hizmeti verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda evde bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımıza aylık asgari ücret tutarında bakım desteği verilmektedir.
 
Ayrıca engelli öğrencilerimize düzenli aylık ödemekteyiz. Ağır engelleri olan çocuklarımızı okula ücretsiz taşıyoruz. 65 yaş üstü, muhtaç aylığı alan, 85 yaşına gelmiş vatandaşlar ile engellilik oranı yüzde 70'in üzerinde vatandaşlarımızın 3 ayda bir aldıkları maaşları evlerinde teslim etmeye başladık. PTT aracılığıyla yapılan bu hizmet sayesinde yaşlı ve engellilere büyük kolaylık sağlamış olduk.
 
Bunun yanında İçişleri Bakanlığımız Karayolları Trafik yönetmeliğinde yapılan değişiklik kapsamında engellilere ait araçların tescil plakaları üzerinde bulunan ayrım işaretleri kaldırıldı. Otomobil, ev, özel araç gereç ve bilgisayar programları gibi engellilerimizin yaptığı çeşitli harcamalara vergi muafiyeti getirildi.
 
Engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız