SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dayatmaya Karşıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:28
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Eğitim sistemi üzerinden toplumda yeni çatışma ve kamplaşmaların yaşanmasına izin verilmemelidir” diyerek, dayatmaya karşı olduklarını söyledi. 

Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, okullarda tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılıp, kıyafetin belli ölçülerde serbest bırakılmasına ilişkin kararı eleştirdi. Dayatmaya karşı olduklarını söyleyen Baytemur, yeni kıyafet yönetmeliğini protesto için bazı öğretmenlerin derslere eşofmanla girdiklerini kaydetti. Baytemur, “Okullarda herkese eşit ve objektif olarak eğitim hizmeti sunan eğitim emekçilerinin kılık kıyafeti, öğrencilere yaklaşımı ve söylemleri, özellikle öğrencilerle ilişki ve iletişim açısından son derece önemlidir. Eğitim-Sen'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tamamen ideolojik bir tutumla okullarda kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı kimi davranışları görmezden gelirken, başka bir yasaklayıcı tutum içine girmesini kabul etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla sendikamızın eğitimde yaşanan temel sorunlar çerçevesinde hayata geçirdiği eylem programı ve son değişikliklerle ilgili görüşlerinin ‘okullarda tek tip kıyafetin savunulması’ olarak anlaşılması ya da bu yönde geliştirilen söylemlerin kullanılması yukarıda belirttiklerimizden hareketle anlaşılır değildir. Eğitim Sen'in tarihi her tür dayatmaya, hangi ad ve biçim altında olursa olsun insanların tek tipleştirilmesine karşı yürütülen mücadele örnekleri ile doludur” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız