SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dayatmayla Aday Belirlemiştik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:50
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, gündeme ilişkin konularla ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti esnasında gece dışarı çıktığı iddialarının doğruyu yansıtmadığını ifade eden Şahin, “Başbakanımızın Malatya’da gece dışarı çıktığı, tebdili kıyafet yaptığı iddiaları var. Başbakanımız isterse bunun en alasını yapar ama o gün Sayın Başbakanımızın otelden dışarı çıkması söz konusu değildir. Birçok yakıştırmalar yapıyorlar. Valiyi, Milletvekillerini ve Belediye Başkanını fırçalamış gibi iddialar doğruyu yansıtmıyor. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu değildir” dedi.

Şahin, Başbakan’ın Malatya ziyaretinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını kaydederek, şunları söyledi:

“Bende Darende’ye helikopterle gittim. Dönüşte, Başbakanımızı uğurlayıp öyle helikoptere bineyim diye düşündüm. Ama bir anda baktım ki herkes yolcusunu almış ve helikopterler kalkmak üzere. Yerime başka birilerinin bindiğini gördüm. O helikopterle gelmek zorundaydım. Kendi imkanlarımı zorlayarak, helikoptere bindim. Belediye Başkanımızın binmemesi ya da bindirilmemesi asla söz konusu değildir. Helikopterdeki yoğunluktan kaynaklanan bir sıkıntı oldu. Belediye Başkanımızda ev sahibi olarak nezaket örneği göstermiş ve oradaki bir arkadaşımızı indirmektense, kendisi makam aracıyla gelmiştir. Başbakanımız Malatya’ya geldiğinde en ufak bir olumsuzluk olmadı.”

Şahin, bir gazetecinin “Malatya milletvekilleri arasında bakanlık beklentisi var mı?” sorusuna, “Cenabı Allah nasip etmişse Bakanlık bir arkadaşımıza nasip olacaktır. Bakanlar Kurulu’nda 25 üyemiz var. 325 milletvekilimizden 15’te bir eder. Malatya’mıza bir bakanlık verilir mi verilmez mi bu tamamen Başbakanımızın iradesindedir. Elbette ki çalışma ekibini kendisi ayarlıyor. O konuda bizim yaptırım gücümüzün olması, beklenti içerisine girmemiz söz konusu değildir. Elbette bu birazda nasip kısmet meselesidir” cevabını verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarının belli olmadığını ifade eden Şahin, “Yerel seçimlerle alakalı, sonucu bugünden belli olan bir yarışa insanlarımızı boşu boşuna koşuşturmayız. Aday adayları netleştikten sonra kamuoyu anketlerimizi yapacağız. Arkasından teşkilatlarda temayül yoklamasını yapacağız. Ve sonuçta daha önceki dönemlerde 3-5 milletvekilinin ya da teşkilattaki arkadaşlarımızın dayatmasıyla, bastırmasıyla adaylarımızı belirlemiştik. Ancak bugün öyle yapmayacağız. Milletimiz ne diyorsa, milletimizin sesine kulak vereceğiz. Aday adaylarımız içerisinden kim ön saflarda yer almışsa, bizimde tercihimiz onlardan yana olacak. Bütün arkadaşlarımız yarış halindeler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere bütün arkadaşlarımızın şansları aynıdır. Hiçbirinin diğerinden şansı daha fazla değildir. Bu farklılığı ancak milletimizin teveccühü göstermiş olacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız