SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dayınız Başbakan..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları çalışmalarını ilçeler, beldeler ve köyler ile mahallelerde sürdürüyor.

Adayların çalışmalarına ilişkin partiden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Ak Parti teşkilatı seçim çalışmasını Akçadağ, Tepehan, Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezindeki esnaf ziyaretleriyle sürdürdü.

Organize Sanayi Bölgesini gezen Meclis İdare Amiri ve milletvekili Ömer Faruk Öz, sanayici ve çalışanlarla sohbet etti, OSB ile ilgili yaptıkları girişimleri, verilen teşviklerle ilgili çabasını anlattı.

Tepehan’da 10’u aşkın köyü ziyaret eden milletvekili adayı Mustafa Şahin, köylülerin sorunlarının en asgariye indirildiğini gözlemlediğini, hükümetten memnuniyetin dorukta olduğu izlenimini edindiğini belirtti. Şahin, daha önceki yıllarda seçim çalışması çerçevesinde gittiği köylerde dile getirilen sorunların birçoğunun hükümet tarafından haledildiğini gördüğünü dile getirdi.

Merkez Halep Caddesi ve Cezmi Kartay Caddesinin bir kısmında esnaf ziyaretinde bulunan milletvekili Öznur Çalık ve milletvekili adayı Şanal Tosun, esnafın sorunlarını dinlediler. Ziyaret esnasında Çalık, kah esnafın tezgahına geçip satış yaptı, kah yoldan geçenlerle sohbet etti.

Gün boyu mesaisini Akçadağ’a ayıran milletvekili adayı H. Cemal Akın, Akçadağ’ın köylerini ziyaret etti. Her gittiği köyde ilgiyle karşılandığını, sorunların azaldığını, yol, su, köprü isteklerinden çok yolların daha geniş olması, okulların daha modern olması yönünde isteklerin geldiğini belirtti. Sultansuyu Harası’na da geçerek incelemelerde bulunan Akın, akşam programları için geç vakit merkeze döndü.

Toplantının biri Topsöğüt beldesi Sancaktar Mahallesinde gerçekleştirildi. Toplantıya milletvekili Mücahit Fındıklı, milletvekili adayı Mustafa Şahin, milletvekili aday adayları, Rışvanlılar Dernek başkanı İsmet Çelik, çok sayıda partili ve kadın kolları katıldılar.

Oldukça kalabalık bir kitlenin katıldığı toplantında konuşan milletvekili Cemal Akın, Topsöğütle ilgili kendisine ulaştırılan su sorunuyla ilgili Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la görüştüklerini, sorunun halli için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Akın, konuşmasının devamında, “ geçmişteki sağlık hizmetlerini ve ekonomiyi hatırlayın. Bir de bu günü hatırlayın. Artık beş yıldızlı otel konforundaki hastanelerde hastalarımıza bakılıyor, ilaçları diledikleri eczaneden alabiliyoruz. Ekonomik değerler yükseldi, bölünmüş yollar hızla çoğaltıldı. Yapılacak yollar için bir hedef konuldu. Muhalefet buna inanamadı. Ancak konulan hedef çoktan aşıldı” diye konuştu.

Aday adaylarından Avukat Mehmet Görgeç, milletvekili adaylarına destek vermek için geldiği Topsöğüt’teki toplantıda yaptığı konuşmada, adaylara tam destek verdiğini söyledi. Görgeç, “Ya milletin iktidarı sürecek ya da egemenler iktidarı ele geçirecek. Bunun için gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini düşünerek sandık başına gidelim. Başbakanımızın elini güçlendirelim” dedi.

CHP ve Demirel’i eleştiren konuşmasıyla mahalleliden büyük alkış toplayan Mustafa Şahin, muhalefet partileri ile ilgili “onlar yumurta ikizleridir” benzetmesiyle de dikkatleri çekti. Şahin, Demirel’i kendilerine rehber edinen CHP’nin tavrını anlayamadığını söyledi. Demirel’in, yıllar önce CHP için sarf ettiği sözlerin yenilir yutulur cinsinden olmadığının altını çizdi. Şahin, “Demireli’in vakti zamanında CHP için; ‘bunların önüne iki tane keçi verseniz, gütmesini beceremezler’ sözlerini bir televizyon kanalında izleyince, şimdi Demirel’i kendilerine rehber edinen CHP ile eski CHP farklı partiler mi diye düşünmekten kendimi alamadım. Derlerdi de inanmak istemezdim; ‘bunlar yumurta ikizi’, bunların yüzleri ayrı tarafa baksa da kuyrukları birbirine bağlıdır” dedi.

Toplantının son konuşmasını milletvekili Mücahit Fındıklı yaptı. Fındıklı, Ak Parti hükümetlerinden önceki hastane çilesini özetlediği konuşmasında, gençlerin hatırlayamayacağı hastane köşelerinde çekilen eziyetleri anlattı. Fındıklı, “Topsöğüt’ten hastamızı sırtlar, bulabilirsek konu komşudan bir araçla hastamızı alır erkenden hastaneye giderdik. Saatlerce sıra beklerdik. Sıra bize geldiğinde hastamıza bakılmazdı. Kışla Caddesindeki muayenehanelerin adresi gösterilirdi. Gidip orada da sıraya girer, istenilen parayı verirdik. Ondan sonra hastamıza bakılırdı. Bıçak parasını da alırdı. Çile biter miydi? Hayır! Ondan sonra da yazılan ilacı alabilmek için sıraya girerdik. Saatlerce sıra gelmezdi. Gençler siz bunu hatırlamazsınız. Çünkü Ak Parti iktidarıyla büyüdünüz. O gün ya cebinizde tomarla paranız olacaktı, ya da arkanızda dayınız olacaktı. Bugün arkanızdaki dayı da, cebinizdeki para da Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözleriyle halkı coşturdu.

Akşam toplantısının diğeri İstiklal Mahallesinde yapıldı. İstiklal Mahallesindeki toplantıya milletvekili Öznur Çalık, Meclis İdare Amiri ve milletvekili Ömer Faruk Öz, Şanal Tosun, aday adayları ve kadın kolları katıldı.

Toplu konutların halka kazandırdıklarından bahseden Ömer Faruk Öz, işçilerin toplu konutları arttırmalarını istediklerini söyledi. Öz, “Biz iktidara geldiğimizde toplum istedikçe, talep ettikçe toplu konut yapacağımızı söylemiştik. Biz iş yaptık, yapıyoruz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Malatya ikinci çevreyoluna kavuşacak. Kuzey çevreyolu dört yıl içerisinde bitirilecek. Buradan ilan ediyorum; Malatya ikinci bir üniversitesi olacak. Kentsel dönüşüm halk mağdur edilmeden bitirilecek” müjdelerini verdi.

Toplantıda konuşan milletvekili adayı Şanal Tosun, seçim çalışması çerçevesinde yaptığı ziyaretlerin birinde yaşlı bir şahsın kendisine söylediklerini aktardı. Tosun, “Yaşlı amcamız, ‘hele sizi önce Ankara’ya gönderelim, ondan sonra isteklerimizi size bildiririz’ dedi. Bu da Malatyalıların asaletini gösteriyor. Keferdiz’de bir ninemiz ‘Biz Şanal Beyi altıncı sıraya boşuna mı koyduk. Arkadan toplasın gelsin diye altıncı sıraya koyduk’ dedi. Arkadaşlar inanın hepimiz aynı kazana su taşıyoruz. Bir damla su taşıyanın da elinden öperiz, başımızın tacı ederiz. En büyük korkumuz sizlere mahcup olmaktır” diye konuştu.

Salı günü düzenlenen mitingden bahsettiği konuşmasında Öznur Çalık, “Malatya’dan bir yıldız geçti. Sadece buradan değil, Türkiye’den de geçti, dünyadan da geçti; Recep Tayyip Erdoğan geçti. Malatya’nın sevdalısı geçti. O Malatya sevdalısı, Türkiye sevdalısı, dünya mazlumlarının sevdalısı Başbakanımıza teveccüh gösteren siz Malatyalılara teşekkür ediyorum. Hepinizin yüreğine sağlık” diyerek duygularını ifade etti."

ÖZ'ÜN ÇALIŞMALARI..
AKP adaylarından Ömer Faruk Öz'ün çalışmalarına ilişkin bülten de şöyle:

"TBMM İdare Amiri ve Malatya AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz partisinin 6’ncı sıra Milletvekili Adayı Dr. Şanal Tosun ve beraberindekilerle birlikte Kuluncak İlçesi, Sofular Beldesi ve bağlı köylerini ziyaret etti.

Kuluncak İlçesi ve köylerinde yoğun kalabalıkla karşılanan Milletvekili Ömer Faruk Öz vatandaşlara iktidarları döneminde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öz, iktidarları döneminde çok önemli icraatlara imza koyduklarını hatırlatarak ‘Biz laf üreten değil, iş üreten iktidarız. Bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliğimiz budur’ dedi.

AK Parti iktidarında insana yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Milletvekili Öz konuşmasında şunları söyledi;

‘AK Parti olarak seçimden seçime değil, her zaman vatandaşın dertleriyle dertlenip sorunlarına çözüm bulmak temel görevimizdir. Depremden dolayı IMF’den borç para alıp kamuda görev yapanların maaşlarını ödeyen iktidarları bu millet unutmadı. Aziz milletimiz kendilerine kimin efelik, kimin hizmetkâr olduğunu gayet iyi ayırt etmektedir. Biz bu millete güveniyoruz. Başta ekonomi olmak üzere birçok alanda halkımız iyi yönetimle muhatap kılındı Siz vatandaşlarımızın huzuruna gönül rahatlığıyla gelmekteyiz. Kaynakları iyi değerlendirdik. Aksi takdirde kaynakları birilerine peşkeş çekseydik bugün karşısına çıkamaz hale gelirdik. Çetelerle mücadeleyi halkımızdan aldığımız güçle yaptık. 12 Haziran günü alacağımız güçle çalışmalarımızı sürdürüp, ülkeye zarar vermeye çalışan çetelerle mücadelemiz devam edecektir. ‘

Malatya için de yaptıklarını herkesin yakından bildiğini hatırlatan Milletvekili Öz ‘Bugüne kadar yapılmayan icraatları kısa döneme sığdırdık. Çalışmalarımız son sürat devam etmektedir’ diyerek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

‘Tarım sigortası bizim dönemimizde geldi. Kayısıda çiçek dönemini sigorta kapsamına aldık ve poliçe bedelinin yüzde 70’ni devlet, yüzde30’nu ise vatandaş karşılıyor. Çiçek döneminin sigorta kapsamına alınması çok riskli bir iştir. Biz hükümet olarak bu işi de yaptık ve vatandaşımızın hizmetine sunduk.‘

Milletvekili Öz konuşmasının sonunda iktidarları döneminde yapılan çalışmaları başlıklar halinde sıraladı.

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Dr.Şanal Tosun ise; AK Parti döneminde birçok hizmetler yapıldığını, AK Parti Hükümetinin kırsal altyapıyı geliştirmek ve kalkınmayı sağlamak amacıyla KÖYDES Projesi’ni hayata geçirmiştir. Bu proje ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal altyapı hamlesi olarak başlatılmıştır. KÖYDES ve BELDES projeleri kapsamında köylerimizde ve beldelerimize içme suyu, yol ve benzeri temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yapılmıştır. dedi.

Kuluncak İlçesi’ne bağlı Sofular Beldesi Belediye Başkanı Kamil Çelik, belediye başkanı olarak her Ankara’ya gittiklerinde Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün kendilerine yardımcı olduğunu belirterek ‘Sofular halkı adına Milletvekilimiz Sayın Ömer Faruk Öz’e teşekkür ederim. Bizlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen milletvekilimizi beldemizde ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz’ dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız