SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DDK Özal'ın Kasetlerini İstedi

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın sır ölümünü araştırıyor.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Turgut Özal’ın ölümüne el attı. Ahmet Özal’ın da ifadesini alan kurul TRT’den Özal’ın son yurt dışı gezilerinin ham kasetlerini istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili basında yer alan bir takım haberler üzerine re’sen soruşturma başlatmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da konuya el attı. Devlet Denetleme Kurulu, konuya ilişkin Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ı çağırdı. Ahmet Özal Çankaya Köşkü’ne çıkarak bildiklerini anlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında, daha önce Özal’ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal, Özal’ın Başdanışmanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi, Özel Kalem Müdürü Feyzi İşbaşaran ve Koruma Müdürü Musa Öztürk’ün ifadelerine başvurulmuştu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasına yönelik suikast iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali’ye yaklaşık 3 saat ifade vermişti.

DDK’nın TRT’den istediği ham kasetleri kare kare izleyeceği ve uzmanların desteğiyle olası suikaste karşı ipucu arayacağı belirtiliyor. Ham kasetlerin bulunmasının ardından Özal’ın katıldığı davetler, uçaktaki görüntüleri ve yemek sırasındakı tavırları izlenecek. Uzmanların özellikle yüz rengi, ani ve kısa reaksiyonlar, el titremeleri ve diğer gözlenebilir bulguları araştıracağı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız