SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DDK'nın Yarbayının Dinleme Kararı da Malatya'dan

0
Güncellendi - 2021-01-01 21:02:56
DDK'nın Yarbayının Dinleme Kararı da Malatya'dan
A- A+ PAYLAŞ

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması amacıyla 2010 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından oluşturulan teknik komisyonda görev yapan pilotun FETÖ tarafından usulsüz dinleme ile teknik takibe alındığı ortaya çıktı.

BBP kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu suikastındaki FETÖ bağlantılarına ilişkin yeni bir delil daha ortaya çıktı.

25 Mart 2009 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması amacıyla 2010 yılı başında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından çalışma başlatılmıştı.  Oluşturulan teknik komisyonda Kara Havacılık Komutanlığında görev yapan Yarbay Nezih Göçmen’de bulunuyordu.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Raporunu Ocak 2011’de kamuoyu ile paylaştı. Ancak helikopter kazasında enkazdan 'tornavida ile parça söken' ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ’cü çıkan askeri personele ait video Eylül 2011’de kamuoyuna yansıdı. Görüntüyü Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından oluşturulan teknik komisyonda görev yapan Yarbay Nezih Göçmen ortaya çıkartmıştı.

Malatya’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının etkili olduğu 2010- 2013 yıllarında, 76 kişi hakkında, dönemin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nin talebi doğrultusunda, ‘terör ve suç örgütü’ bağlantılı oldukları iddiasıyla, ‘yasadışı’ dinleme kararı veren Malatya Adliyesi’ndeki Özel Yetkili Mahkeme’de görevli 3 hâkim hakkında toplam 672 yıl hapis istemiyle açılan davada, o dönem görüntüleri ortaya çıkartan Yarbay Nezih Göçmen’in FETÖ’cü emniyet mensupları tarafından teknik takibe alınarak dinlendiği ortaya çıktı. Davada Yarbay Nezih Göçmen mağdur olarak yer aldı.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından oluşturulan teknik komisyonda görev yapan Yarbay Nezih Göçmen hakkında Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesindeki FETÖ’cü yapılanmanın Malatya Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nden yine FETÖ’cü çıkan hakimlerce 3’kez dinleme kararı aldığı ortaya çıktı.

İstihbarat Şubesindeki FETÖ’den meslekten ihraç edilen dönemin İstihbarat Şube müdürünün mahkemeye gönderdiği teknik takip dinleme talebi şu şekilde:  

“BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve beraberindeki 5 şahıs helikopter kazasında vefat etmiştir. Kaza sonrasında özellikle helikopterde bulunması gereken ELT /GPS cihazının bulunmaması kaza olayı ile ilgili bir takım şüpheleri de beraberinde gündeme getirmiş,  basın-yayın kuruluşlarında da kaza olayının şüpheli olduğu, söz konusu helikopter kazasının suikast olabileceği yönünde haberler yer almıştır. Önümüzdeki süreç içerisinde etnik saikle organize suç örgütü şeklinde hareket eden şahısların benzeri oluşumların vereceği talimatlar doğrultusunda sansasyon ve kaos ortamı oluşturmak amacıyla provokatif eylem girişiminde bulunabilecekleri yönünde istihbari mahiyette bilgiler elde edilmiş olup, …”

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız