SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DDT ''Nalınlar''ı Malatya'da Oynayacak..

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), Necati Cumalı'nın "NALINLAR" adlı oyununu, Malatya'da sahneye koyacak.

DDT oyuncularının, Cumalı'nın ünlü oyunu "Nalınlar"ı, 22 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de Sabancı Kültür Merkezi'nde oynayacağı bildirildi.

NALINLAR..
Necati CUMALI’nın yazdığı Nalınlar’ın Yönetmenliğini Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ömer Naci TOPCU üstlendi. Dekor Tasarımını Sertel ÇETİNER, kostüm tasarımını ise İzzettin BİÇER yaptı.

Oyun, konusunu 1960’lı yılların köy yaşamından almaktadır. Ancak ele alınan konu, iki gencin birbirini sevmesi ve bir araya gelme isteği olunca, oyunun söylemi birden evrenselleşiyor ve geçen yıllar önemini yitiriyor. Yüzyıllar önce, Romeo ile Jülliet’in bir araya gelme isteği ve bu isteği anlamsız nedenlerle engellemeye çabalayanların öyküsü ile Çağımızda Anadolu’nun bir köyünde yaşayan, Seher ve Osman’ın öyküsünün aslında nasıl da benzediğini görüyoruz.

Osman ve Seher çok uzun zamandır görüşüp konuşan iki sevgilidir. Ancak köyde her şeyi kontrol altında tutmaya çalışan, siyasi otoritenin temsilcisi olan Muhtar ile Osman’ın babası düşmandır. Muhtar, Seher’in kapı komşusu genç yaşta dul kalmış olan, Dudu’dan da yardım ister ve bu evliliğin olmaması için çalışmaya başlarlar. Seher’in cimri ağabeyi, Osman’ın asıl niyetinin, Seher’in malı mülkü olduğu konusunda ikna edilir. Cimri Ömer, anası Esma’yı Seher’in gardiyanı haline getirir. Ne var ki Dudu, çok geçmeden işin aslını öğrenir ve gerçekten birbirini seven gençlerin kavuşmaları için çabalamaya başlar.

Oyunda Demet BÖLÜKBAŞI, Hatice SEZER, M. Lebip GÖKHAN, M. Şamil KAFKAS, Hakan ŞAHİN, Pınar GÜN, Ercan KILIÇARSLAN gibi deneyimli oyuncular rol alıyorlar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız