SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DDY Önünde Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şubesi tarafından TCDD 5. Bölge Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapıldı.

Öte yandan burada bir basın açıklaması yapan BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, "Dünya ve ülkemiz emekçilerinin iliklerine kadar yaşadıkları bir kriz ortamından geçiyoruz. Kapitalizmin yaşadığı bu krizle birlikte kısa sürede sadece ülkemizde 1 milyon civarında emekçi işini kaybetmiş durumdadır. Hükümetin toplu görüşmelerde yüzde 2 ve daha sonra yüzse 2.5 önerisini kabul etmedik. Uzlaştırma kurulunun kamu emekçilerinin ücretlerinde hükümet tarafından öngörülen artışı yükselterek yüzde 4+4'e yükseltmesi kamu emekçilerinin yaşadıkları koşullar ve gerçeklerinden bağımsız verilmiş bir karardır" dedi.

Akdemir, TCDD'de personel açığının bulunduğunu ileri sürerek, "Bir yandan ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan ciddi biçimde etkilenirken diğer yandan çalıştığımız kurumlarda her geçen gün büyüyen personel açığı nedeniyle artan iş yükü çekilmez bir hal almakta, can ve mal kaybı ile sonuçlanan kazalar artmaktadır. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde herhangi bir sınava tabi tutulmadan 6 kişiye bir üst unvanı verilmiştir. Sendika olarak çalışanlarımızın unvan almalarına karşı değiliz. Bu şekilde takdir yetkisi kullanılarak verilen unvanlara karşıyız. Kaldı ki böyle davranmakla işyerlerinde iş barışını tesis etmek en birincil görevi olması gereken yöneticiler, kendi elleri ille iş barışını bozmaktadır. BTS'nin kendi sınırlarını fiili ve meşru mücadele temelinde ancak kendisinin belirleyeceğini, birilerinin BTS için sınır çizmeyeceğini bilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından BTS Sendikası üyeleri TCDD 5. Bölge Müdürlüğü önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylem olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız