SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"DDY Yeşiltepe'den Kaldırılsın"

0
Güncellendi - 2016-01-11 19:22:30
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepeli muhtarlar Devlet Demir Yolları’nın Yeşiltepe bölgesinden kaldırılmasını istiyorlar.

Yeşiltepe’nin gelişmesi ve Malatya’yla bütünleşmesi için bölgede bulunan tren raylarının bir an önce kaldırılmasını veya yer altına alınmasını isteyen mahalle muhtarları siyasilerden yardım bekliyor.

Konuyla alakalı ortak bir basın açıklaması düzenleyen muhtarlar Yeşiltepe’nin en büyük sıkıntısının Devlet Demir Yolları olduğunu kaydetti.

Muhtarlar adına konuşan Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz, Yeşiltepe bölgesindeki sıkıntıları dile getirmek için bir araya geldiklerini ifade ederek Yeşiltepe’nin 1954 yılında kurulduğunu ve demir yolunun o zamandan bu yana bölgede mevcut olduğunu ifade etti.

Yeşiltepe bölgesinin gelişmesi için demir yolunun kaldırılmasının şart olduğunu dile getiren Başkan Şahbaz, şunları söyledi:

“Malatya’daki Devlet Demir Yollarının işletmesinin var oluşu o günkü şartlara göre uygundu. Ancak bugünün 2016 yılının şartlarına uygun olmadığını hep birlikte şahit oluyoruz. Hemen yanı başımızda çok amaçlı bir devlet hastanesi yapıldı. Ne kadar doğru bilmiyoruz ama hastanelerle demir yolu mesafesi yaklaşık 25 metre ve arada sadece bir yol var. Bu bizim için çok büyük bir sıkıntı. Demir yolu Malatya’yı 2’ye bölmüş vaziyette. Adeta bir utanç duvarı gibi. Artık Yeşiltepe bunu kaldıramıyor. Yeşiltepe’yle Malatya’yı entegre etmek için demir yolunun acilen kaldırılması veya yer altına alınmasını istiyoruz.

Konuşmasında Askeri Hastanenin Göğüs ve Diş Hastanesi olmasını da istediklerini belirten Başkan Şahbaz, “Biz bunu da acilen istiyoruz. Bunu daha önceleri milletvekillerimiz de dile getirmişlerdi. Özellikle Askeri Hastanenin Yeşiltepe’nin en yüksek yerinde olması, etrafının ağaçlık olması nedeniyle iyi bir Göğüs Hastanesi olacağı kanaatindeyiz. Çünkü Göğüs Hastaneleri genellikle oksijeni bol yerlerde olur. Bunun Malatya ve bölgemiz için çok iyi olacağı düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız