SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DDY'nin Suyu Mezarlığa

A- A+ PAYLAŞ

DDY'nin lokomotif atölyesi arkasındaki suyun Şehir Mezarlığı ile bölgedeki bazı park ve yeşil alanların yanı sıra Galericiler Sitesi ve MOTAŞ garajında kullanılacağı bildirildi.

Bu konunun yanı sıra yapılan bazı alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"..Daha modern bir Malatya için diğer alanlarda olduğu gibi alt yapı konusunda da çalışmalarını sürdüren Malatya Belediyesi, bir yandan yıllardan beri kanalizasyon problemi olan bölgelere yeni kanalizasyon şebeke hattı döşerken, diğer yandan da eskimiş olan hatlarda yenileme çalışması yapıyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 1 Nisan 2004 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde, şehrimiz genelinde sürdürülen çalışmalar doğrultusunda rekor sayılabilecek düzeyde çeşitli çaplarda 220 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı yapım ve yenileme çalışmasının gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, kış aylarında olunmasına rağmen, vatandaşların sorunlarını çözmekte kararlı olan Malatya Belediyesinin ara vermeden çalışmalara devam ettiği, şu anda da Yıldıztepe Mahallesinde yapılan şuyulandırma neticesinde 1200 metrelik kanalizasyon hattının projelendirildiği, bunun 800 metrelik kısmının bitirildiği, ayrıca Kırçuval Mahallesi ile Hasan Varol Mahallelerinde de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, özellikle yeni kanalizasyon hattına ihtiyaç duyulan yerlere bu hizmeti götürürken, bir yandan da eskimiş olan hatları yenilediklerini belirterek, “Amacımız hizmetin en iyisine layık olan hemşehrilerimize, daha yaşanılabilir imkanları sunmaktır” dedi.

Başkan Akın, “Daha önce Yıldıztepe Mahalle gezimiz sırasında, burada devam etmekte olan şuyulandırma çalışmalarının ardından kanalizasyon sorunlarını çözeceğimizi belirtmiştik. Sözkonusu şuyulandırmanın tamamlanmasından sonra derhal kanalizasyon işini projelendirerek çalışmaya başladık. Önümüzdeki günlerde burada yaşanan kanalizasyon sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi.

Öte yandan özellikle yaz aylarında içmesuyunun bazı bölgelerde sulama suyunda kullanılması nedeniyle zaman zaman sıkıntıların yaşandığı belirtilerek, bu sıkıntıların aşılması için daha önceden Çevreyolu orta refüjünde kuyu suyundan istifade edilerek spring sulama sistemine geçildiği, aynı şekilde Şehir Mezarlığı ile Bölgedeki bazı park ve yeşil alanların sulanması ayrıca, aynı güzergahta bulunan Galericiler Sitesi ve MOTAŞ Garajında da kullanılması amacıyla DDY atölyesi arkasında bulunan su kuyusundan 5500 metre 110’luk PVC Boru döşenmesi işine de başlandığı bildirildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız