SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DEAŞ'tan Malatya'ya Kaçtılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:02
DEAŞ'tan Malatya'ya Kaçtılar
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'den sonra Irak’ın da birçok bölgesinde eylemlerine devam eden DEAŞ Terör örgütü, tarihte Türk şehri olarak bilinen Musul şehrini de işgal edince burada yaşayan Türkmenler, DEAŞ’in zulmünden kurtulmak için Türkiye'ye akın akın gelmeye başladı. 

Son olarak, DEAŞ’in Musul’u da işgal etmesinden sonra evlerini terk eden 30 Türkmen ailesi Malatya'ya sığındı. Birçoğu kadın ve çocuklardan oluşan Türkmen ailelerin zor şartlar altında Türkiye’ye göç etmeleri bu duruma yakından şahitlik edenleri derinden etkilerken Sivil toplum örgütleri ve halk dayanışma içinde el ele vererek Türkmen’lere sahip çıkmaya çalışıyor. Malatya'da bir evde 20-25 kişi kalan aileler birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyor. Yüksek kiralar, yakacak sorunu ve sağlık problemleri gibi farklı zorluklarla boğuşan aileler Malatyalılardan yardım elini uzatmalarını ve kendilerine sahip çıkmalarını bekliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız