SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dede de Aynı Duayı Ediyor, Müftü de"

0
Güncellendi - 2017-10-10 05:29:12
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi'nin düzenlediği aşure programına katıldı.

Programa katılmak üzere merkeze gelen Vali Kaban, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile birlikte aşure kazanlarının başına geçip pişmekte olan aşureyi karıştırarak aşurenin bereketli, tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Programın düzenlendiği Vakıf Genel Merkezi salonuna geçen Vali Kaban burada vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılandı. Vatandaşları ve protokol üyelerini selamlayan Vali Kaban, Hacı Yusuf Taş Cami (Yeni Cami) İmamı Mehmet Şentürk’ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Vakıf Başkanı Hasan Hüseyin Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile İl Müftüsü Ümit Çimen’in katılımcılara hitaben gerçekleştirdiği konuşmaların ardından gerçekleştirdiği konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vali Kaban konuşmasında kendisinden önce konuşan dedenin de, müftünün de aynı dilek ve temennilerde bulunduğunu, aynı dili konuştuğunu, aynı duayı ettiğini, aynı Allah’a, aynı peygambere, aynı Kur'an-ı Kerim’e inandığını ve iman ettiğini belirterek kısaca hiçbir ayrım ve ayrılık görmediğini ifade etti.

Vali Kaban, konuşmasının ardından Vakıf Genel Merkezi tarafından vakfa ve faaliyetlerine olan katkılarından dolayı çeşitli kurum ve şahıslara verilmek üzere hazırlanan plaketleri ilgililerine verdi.

Plaketlerin verilmesinin ardından protokol üyelerine ve vatandaşlara dağıtılan aşurelerin yenmesinin ardından program sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    O zaman sayın valim nasıl ki cami ihtiyacı olan yerlere cami yapılması için her katkı sağlanıyorsa, alevilerin bulunduğu ve cemevi ihtiyacı olan yerlere de cemevi yapılaması konusunda katkı sağlayın. Çünkü cemevi görevlileri devletten hiç bir maaş almıyor. Yani cemevlerinin devlete bir gideri yok. O zaman konuşmanızın ne kadar gerçekçi olduğunu anlayalım. Çünkü biz bu konuşmaları o kadar çok dinledik ki, sadece lafta kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Katilimcilari.yurekten.kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • evro (6 yıl önce)
    insanları kardeşlik yolunda umutlandırıcı güzel bir açıklama."dede de müftü de aynı duayı ediyor".ağzınıza sağlık sayın Valim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süreyya Yurdagül (6 yıl önce)
    Hak kabul eylesin Sayın Malatya Genel Başkanım.
    0
    0
    Yanıtla