SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dedeler Yürüdü

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:11
Dedeler Yürüdü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşlılar, sağlık için yürüyüş yaptı. 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 'Yaşlılarımızla Yürüyoruz D Vitamini Depoluyoruz' temalı yürüyüş etkinliği düzenledi.

Battalgazi Ulu Cami önünde başlayan yürüyüş, Sanat Sokağına kadar devam etti. Yürüyüş, tekrar Ulu Camii'nin önünde sona erdi. Yaşlıların heyecanları ve yürüme istekleri, etkinliğe katılan sağlıkçıları memnun etti.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 'Yaşlılarımızla Yürüyoruz D Vitamini Depoluyoruz' temalı yürüyüş etkinliğini düzenlediklerini ifade etti.

Yaşlıların, Dünya Yaşlılar Günü'nü kutlayan Şener, "Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumu olarak 'Yaşlılarımızla Yürüyoruz D Vitamini Depoluyoruz' temalı yürüyüş etkinliği düzenledik. Özellikle yaşlılarımızın kemik sağlığını konu edindik" dedi.

Şener, kemik sağlığında özellikle yaşlıların hareket etmelerinin önemli olduğunu kaydederek, "Yaşlıların hareket etmeleri ve güneşli havalarda günde en az 30 dakika yürümelerini öneriyoruz. Yaşlılıkta tabi ki hareket kısıtlılığı oluyor. Bir kenarda oturup, tamamen sedanter bir hayat yaşadıkları için kemik sağlıkları da tehlikede oluyor. Kemik sağlıklarını korumak için D vitamini almaları gerekiyor. D vitamini de, maalesef sadece aldığımız gıdalarla yeterli olmuyor. Bu ancak vücut gereksiniminin yüzde 10'unu karşılayabiliyor. Yüzde 80 ila 90 oranında güneşten faydalanmak gerekiyor. O nedenle yaşlılarımızın güneşli havalarda en az 30 dakika yürümelerini öneriyoruz. Bizlerde bu konuda farkındalık oluşturmak için ve bu konuya dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılan yaşlılar ise, etkinliği düzenleyen İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür ettiler. Ayrıca yürüyüşe karılan yaşlılara, sağlıkçılar tarafından karanfil verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız