SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dedem İnönü Size Emanet"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:05:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da CHP genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba ve Burhan Şenatalar'ın katıldığı "İnönü'yü Anıyor, 2015 Türkiyesi'ni Konuşuyoruz" başlıklı bir panele eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan, büyük devlet adamı, siyasetçi ve asker merhum hemşehrimiz İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan,bir mesaj gönderdi; okunduğunda büyük alkış aldı.

CHP Malatya Gençlik Kolu Başkanı Barış Yıldız tarafından okunan ve "Tarihin akışını değiştiren, küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, vatansever, aydınlık insanları... İsmet İnönü'nün eşi, anneannem Mevhibe Hanım'ı daha Kurtuluş Savaşı döneminde bağrına basan, en zor günlerinde İnönü ailesine desteklerini hiç esirgemeyen değerli hemşerilerim..." diye başlayan mesajda, Bilgehan şöyle devam etti: "Tarih, nasıl büyük Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü ve arkadaşlarını bir ülkenin yaşayabileceği en olumsuz koşullarla karşı karşıya bıraktıysa, bugün de demokrasi nutukları arasında, Türkiye'nin adım adım karanlığa sürüklenmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Aramızdan ayrılışının üzerinden 41 yıl geçtikten sonra, İnönü'nün bu denli hakaret ve iftiraya uğramasının nedenlerini, işte bu iki dönemi bir arada değerlendirmeden derinlemesine anlamamız mümkün değildir. Bugün İsmet İnönü'ye ve karşısında düşmanca saf tutanlara bakalım...

Bir yanda, Kurtuluş Savaşı'nın Batı Cephesi'nin komutanı, Türkiye'nin dünyanın saygın devletleri arasında yerini almasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın mimarı, devletin 1 kuruşunun bile peşine düşen, dini değerleri siyasete hiçbir zaman alet etmeyen, üst üste yapılan devrimlerin hepsinde imzası olan, ülkeyi demokrasiyle tanıştıran, ülkeyi 2. Dünya Savaşı felaketinden uzak tutan İsmet İnönü...

Diğer tarafta, yolsuzluk batağına saplanan, kutsal değerleri iktidarının hizmetine sunabileceğini sanma gafletine düşen, Türkiye'yi ateş çemberinin tam ortasında bırakan, nihayet Cumhuriyet'i tartışmaya açanlar...

Onlar, tarihte bir geri yürüyüşün içindeler. Önce demokrasiyi aşındırdılar, sonra devrimleri ortadan kaldırmaya kalkıştılar, şimdi de Cumhuriyet'in yapıtaşlarıyla oynamak için fırsat kolluyorlar. Bu geri yürüyüşte sıra Kurtuluş'a gelmiştir.

Bugün bu salonda bulunanların, İsmet İnönü'ye yönelik saldırılardan canının yandığını, kurucularımıza yönelik iftiralara isyan ettiğini çok iyi biliyorum.

Şunu bilmenizi istiyorum: İnönü ailesi, iftiraları belgeleriyle tek tek çürütürken, tarihin çarpıtılma çabalarına karşı koyarken, bir gün bile karamsarlığa, ümitsizliğe kapılmamaktadır. Çünkü bizim gereksinimimiz olan, asla iktidarın sahte övgüleri, Atatürk ve arkadaşlarının inşa ettikleri Türkiye'yi yıkmaya çalışıp onları sözde saygıyla ananlar değildir.

Bizim ihtiyacımız olan sizlersiniz... Bugün, içinde bulunduğumuz koşullar ne kadar benzerlik gösterse de, gerektiğinde ülkemizi savunmak için harekete geçmeye çalışan vatanseverler olarak bir avuç değiliz. Türkiye, yaklaşık 70 yıllık demokrasi ve 91 yıllık Cumhuriyet deneyimiyle, kendisine her yaştan, ülkenin dört bir yanından kararlı muhafızlar edinmiştir. Aslında, onların başına gelen en büyük felaket budur!

İşte bize dayanma gücü veren, sizler gibi dürüst ve namuslu insanların, başta büyük Atatürk ve İnönü'ye olan karşılıksız sevgileridir.

Dedem İsmet İnönü, her zamanki gibi, size emanet..."

FOTO: Coşkun Kurt, malatyahaber.com- İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız