SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dedesi Katliamdan Kurtulmuştu'

A- A+ PAYLAŞ

Polisan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, yakın dostu olan Turgut Özal ile akrabası Eşref Bitlis'in şüpheli ölümlerinin aydınlatılmasının Türkiye'yi rahatlatacağını söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in yakın dostlarından olan işadamı Necmettin Bitlis, Özal ve Bitlis'in resimlerinin asılı olduğu ofisinde yaptığı açıklamada, hayatlarını şüpheli bir şekilde kaybeden iki arkadaşının ölümünden çok büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Hem Özal'ın hem de Eşref Bitlis'in defalarca ofisine misafir olduğunu ifade eden Bitlis, "Eşref Paşa bizim yakınımızdı. Kendisi ile kardeş torunuyuz. Muhteşem bir askerdi. Kendisi çok iyi eğitim almıştı; Almanya'da komando kursu görmüş, bütün paşalık rütbelerini birinci derecede almıştı. Terfi ederken 45 -50 kurmay arasından sicili bir numaradır" dedi.

Turgut Özal ile de sık sık görüştüklerini ifade eden Bitlis, "Sadece bu ofisime üç-dört sefer gelmişti. Malatya Eğitim Vakfı'nı beraber kurduk. Benim iyi dostumdu, hemşehrimdi. Annelerimiz okul arkadaşı, hac arkadaşıydı. Turgut Özal konusunda kamuoyu ne biliyorsa ben de o kadarını biliyorum, daha fazlasını bilmiyorum" diye konuştu.

Şüpheli bir şekilde hayatlarını kaybeden Turgut Özal ve Eşref Bitlis ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Bitlis, "Suikast varsa açıklığa çıkmasında yarar var. Kim yapmışsa, kim etmişse bulunmalı. Eğer bu olayların arkasında bazı çeteler varsa ortaya çıkması memlekete büyük fayda sağlar. Gizli kalması, kapalı kalması doğru değil. Senaryo olarak kalması da hoş değil tabii ki. Bugün, 'Acaba suikast mıydı, değil miydi?' diye tartışıyoruz. İnşallah her şey açık seçik ortaya çıkar
da Türkiye biraz daha rahatlamış olur. Buna göre ileriye yönelik daha iyi tedbirler alınır" açıklamasını yaptı.

Eşref Bitlis ile ilgili mektupların ortaya çıkmasının da önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Bitlis, "Bugün Eşref Paşa'nın mektubundan anlaşıldığına göre, birçok sorunla ilgili teklifler sunmuş. Bunları hep birlikte okuyoruz, görüyoruz, öğreniyoruz. Bundan evvel bu bilgilerden fazla haberimiz yoktu. Tabii bunların açıklığa kavuşması, ileride birçok şeyin önünü açacak" diye konuştu.

"BABASINI BİR ERMENİ KURTARDI, BİZ KENDİSİNİ KORUYAMADIK"
Necmettin Bitlis, Eşref Bitlis'in ailesiyle ilgili bilinmeyen bir olayı da İHA'ya anlattı. Necmettin Bitlis, Ermenilerin Bitlis'i basacağı yönünde ihbar gelmesine rağmen Eşref Bitlis'in dedelerinin yaşadıkları köyü bırakıp kaçmadığını, gelen Ermeni çeteleri ile mücadele ettiklerini söyledi. Bitlis, o dönemde yaşananları şöyle anlattı:

"Baskın yapılacağından haberdar olmalarına rağmen yaşadıkları toprakları bırakıp gitmediler. Ermeni çeteleri gelip ortalığı birbirine kattı. Eşref Paşa'nın bütün ailesini öldürdü. Sadece Eşref Paşa'nın babası Ahmet Bitlis kurtuldu. Onu da konakta hizmetçi olan Ermeni asıllı Agop kurtardı. Bir şekilde bize ulaşıp büyüklerimize teslim etti. Ailesinden geriye sadece Eşref Paşa'nın babası kalmıştı. Bizim babalarımızla birlikte büyüdü. Dedeleri, nineleri ve amcaları baskında hayatını kaybetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız