SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dedesindeki Bayrağı Teslim Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:44:55
Dedesindeki Bayrağı Teslim Etti
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Birinci Dünya Savaşı döneminde İngiltere'ye götürülen ve dedesi Başçavuş Edgar Turner tarafından muhafaza edilen Osmanlı Bayrağını, Türk makamlara teslim eden İngiliz gencine gönderdiği teşekkür ve Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yıl Dönümü etkinlikleri davet mektubu, Londra Askerî Ataşesi tarafından torunu Jack Turner'e teslim edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in gönderdiği teşekkür ve davet mektubunun Londra Askerî Ataşesi tarafından teslim edildiği davette torun Jack Turner ve babası Matthew Turner hazır bulundukları kaydedildi. Baba Matthew Turner, mektubu teslim alırken;şunları dediği kaydedildi:

"Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in göndermiş olduğu mektubu takdim etmek için beni makamınızda ağırladığınız için teşekkür ederim. Sayın Genelkurmay Başkanına, ailemize göndermiş olduğu bu nazik ve dokunaklı mektup için teşekkürlerimi ve en derin saygılarımı sunduğumu lütfen iletiniz. Bu mektup bizim için çok anlamlı ve değerlidir.

Çanakkale Muharebeleri'nin 100'üncü Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne katılmak bizim için bir şereftir. Gelibolu Yarımadası'nda hayatını kaybeden farklı milletlerin askerlerine saygılarımızı sunmak maksadıyla orada olmak için sabırsızlanıyoruz. Sayın Komutanın bizleri davet etme nezaketi göstermesi ve bayrağın ait olduğu yere, yani Türk halkına teslim edilmiş olması, bizleri çok mutlu etti."

Turner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in kendilerine hitaben bir mektup göndermiş olmasından ve kendilerini Türkiye'ye davet etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız