SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dedik Ya.. Sahip Olsa!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kent merkezinin “perişan” durumunu “Memleketin Sahibi Yok” başlıklı haberimizde yansıtmıştık. İşte merkezinde durumun öyle olduğu Malatya’nın “gözden ırak” yerlerinde durum nasıl?.. Fotoğraflara baktığınızda “Böyle de olur mu?” diyeceksiniz.. Evet, burası bizim memleketimiz ve “Böyle de oluyor, maalesef..”.. Yol fotoğrafları, Malatya-Kayseri karayolundan.. Günde binlerce aracın doğu ile batı arasındaki ulaşımda kullandığı yoldan.. “Mayın tarlası” gibi, “devlet eliyle yapılmış” tuzaklarla dolu olan bu yol, en sonunda sürücüleri isyan ettirdi.. Bine yakın araç, yolu trafiğe kapattı..

Doğalgaz çalışmalarının “denetimsizliği, disiplinsizliği, sorumluluktan uzak çalışma anlayışı” aylardır Malatya kent merkezinde yaşamı alt üst ederken, Vali Konağı’nın bulunduğu bölgede bile bu anlayışla çalışmalar “sürdürülmeye çalışılırken”, “duyarsızlığın, sorumsuzluğun, ilgisizliğin” son fotoğrafları Darende ilçesinden geldi.

Malatya- Kayseri karayolunun Darende- Gürün arasında, Yazıköy Bağlarbaşı ile Darende arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik bölümünde, 2 hafta kadar önce, elverişsiz koşullarda, Kayseri Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan asfalt çalışmaları, yolu tam anlamıyla “tarlaya” döndürdü. İklim koşulları nedeniyle dökülen asfalt, yoğun araç trafiği nedeniyle deforme olup, yolda asfalt öbekleri oluşurken, bu durum trafik kazalarına, araçların hasar görmesine yol açtı.

Bu durum, Ramazan Bayramı nedeniyle trafiğin yoğunlaşmasıyla “büyük bir sıkıntı”ya dönüşürken, sonunda iki taraftan gidecekleri yere ulaşmaya çalışan yaklaşık bin dolayında araç yolu yaklaşık 2.5 saat süreyle kapatıp eylem yaptı. Kamyon, TIR, otobüs, otomobil, minibüs vs. gibi araçlar, yolun durumunun kazalara ve araçlarda lastik yarılması, tampon kırılması gibi hasarlara yol açtığını, can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirterek tepki gösterdiler. Birçok araç sürücüsü de, Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne kadar uzanan araç kuyruklarında beklerken, bir yandan da zararlarının saptanması için Emniyet’e tutanak tutturdular.

FOTOĞRAFLAR: İsmet UĞUR- DARENDE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız