SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Defalarca Farklı Tarih Verildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:58
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın barajlar ve sulama konusunda büyük talihsizlik yaşadığını belirterek, barajların bitirilememesi ve sulama suyunun bazı bölgelere verilmemesi nedeniyle “Malatyalıların su akıyor biz bakıyoruz.Kayısı ağaçlarımız ve hayallerimiz kuruyor” ifadelerini kullandıklarını kaydetti.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Malatya’nın baraj ve sulama konusundaki sıkıntılarını gündeme getirdi.

KÖYLÜLER İSYAN EDİYOR

Ağbaba yaptığı değerlendirmede “Malatya barajlar ve sulama konusunda büyük talihsizlikler yaşayan şehirlerden biridir. Yazıhan ilçesindeki tarımsal alanların sulanması  amacıyla 1996 yılında yapımına başlanan ancak aradan geçen 17 yıla rağmen bitirilemeyen Recai Kutan Boztepe Barajı ile yine 1996 yılında yapımına başlanan Arguvan İlçesi’ndeki Yoncalı Barajı 17 yıldır bitirilememiş, barajın bu süre içerisinde sadece % 25 lik kısmı tamamlanabilmiştir. Her iki barajın ihaleleri ile ilgili  2013 yılında Bakanlığınız ve AKP Milletvekilleri tarafından  defalarca farklı tarih verilmiş, en son ihale tarihi Ekim 2013 olarak dillendirilmiştir. Yine 2012 yılında açılışı yapılan, Turgut Özal Kapıkaya Barajı’nın Kale bölgesindeki tarım arazilerini sulamayacağı ortaya çıkmış, köylüler “su akıyor, biz bakıyoruz, tek geçim kaynağımız olan kayısı ağaçlarımız ve hayallerimiz kuruyacak” şeklinde isyan etmektedir.” İfadelerini kullandı.

DAHA UZUN SÜREN İNŞAAT VAR MI?

Ağbaba , Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “   Türkiye’de ortalama baraj inşaatları kaç yıl sürmektedir? Malatya’daki barajlardan daha uzun süren baraj inşaatları var mıdır? Recai Kutan Boztepe Baraj inşaatı kaç yılda tamamlanacaktır? Bu süre içerisinde Yazıhan Ovası yine susuz mu kalacaktır? Yoncalı Barajı ihale edildikten sonra kaç yılda bitirilecektir? Su hayalleri kuran  Arguvanlıların pek çoğu baraj suyu ile bahçelerini sulayamadan vefat etmiştir. 4’te 3’lük kısmı hala tamamlanmamış Yoncalı Barajı 2023 hedefleriniz arasında yer almakta mıdır?   Baraja ismini veren Kapıkaya Köyü ve pek çok bölgenin, Kapıkaya Barajı’nın sulama şebekesinden yararlanamamasının sebebi nedir? Köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız