SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Defalarca Söylemiştik"!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:11:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, yaşanan trambüs faciasını ERTV Haber’de değerlendirdi. Öz, proje gündeme geldiğinde gerekli uyarıları yaptığını hatırlatarak, “Ben kendi belediyemi eleştirmiyorum, belediyemin doğru işler yapmasını sağlamak için yol gösteriyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, telefonla katıldığı ERTV Ana Haber’de Filiz Zafer’in sorularını cevaplandırdı. 

Bütün Malatya’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Öz, trambüs şoförünün soğukkanlılığı ve dikkati ile bu olayın herhangi bir can kaybı yaşanmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Öz, “Bütün Malatya’ya geçmiş olsun diyorum. Özellikle trambüsü kullanmakta olan şoför arkadaşımız başta olmak üzere herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah’a hamdolsun ki hiçbir kardeşimiz zarar görmeden bu facia atlatıldı. Trambüs şoförünü ayrıca tebrik ediyorum. Böyle bir anda aracı boşaltmayı başarmış ve herhangi bir yolcumuzun zarar görmemesi noktasında gerekli dikkati ve soğukkanlılığı göstermiştir” diye konuştu.

“BEN DEMİŞTİM…!”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın trambüs projesini kendisine intikal ettirdiği günden bu yana bu işin rantabl olmadığını, bir daha düşünülmesi ve iyi araştırılması gerektiğini defalarca gündeme getirdiğini hatırlatan Öz, “Malatyamızın böyle bir proje üzerine çalıştığını belediye başkanımız bana intikal ettirdiğinde, daha önce görev yapmış olduğum İETT İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığında toplu taşımadan sorumluydum. Bu konularla ilgili az çok bilgiye sahip olduğumu düşünüyordum. Ben kanaatlerimi belediye başkanımıza bu işin rantabıl olmadığını, bunun bir daha düşünülmesi gerektiğini ve daha iyi araştırması gerektiği noktasında söyledim. Ama ne yazık ki belediyedeki teknik heyetle birlikte buna karar verildi. Karar verildikten sonra inşallah bu proje başarılı olur. Ben yanılmış düşünmüş olurum. Malatyamız hem rahat hem ucuz, hem de güvenli bir toplu taşıma aracına kavuşur diye düşünmüştüm. Ama ne yazık ki böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Tek arzum, inşallah bu lokal bir arızadır. Genelenini, projenin tümünü kapsayacak bir arıza, sıkıntı çıkmaz. Çünkü bu milletin parası. Belediyemizden de çıksa, firmanın parası olsa yine bu ülkenin parası. Bu milletin parasının beyhude bir yere gitmesinden rahatsızlık duyarım. Tabi ki en büyük sevincimiz, meydana gelen olayda herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Belediye tarafından da bu konuyla ilgili gerekli açıklama yapılmış. Adli ve idari soruşturma başlatılmış. Bu konu ile ilgili teknik heyetten gerekli bilgileri alınıp ona göre karar verilecekmiş” ifadelerini kaydetti.

“BEN KENDİ BELEDİYEMİ ELEŞTİRMEDİM, DOĞRU YOLU GÖSTERDİM”

Öz proje gündem geldiğinde karşı çıktığı için kendi belediyesinin eleştirdiği açıklamalarına maruz kaldığını belirterek, “Bu proje ilk gündeme geldiğinde karşı çıkarken, bazıları “Sen kendi belediyeni eleştiriyorsun” dediler. Ben kendi belediyemi eleştirmiyorum. Ben belediyemin doğru işler yapmasını sağlamak için yol gösteriyorum. Çünkü biz AK Parti iktidarı olarak belediyelerdeki başarılarımızla iktidara geldik. Dolayısıyla belediyelerde başarılı olmak zorundayız. Bu noktada ben kanaatlerimi belirttiğimi söylemiştim. Bu projeyi bir muhalefet partisi de yapmış olsaydı onlara da karşı çıkardım. Veya doğru bir projeyi muhalefet belediyesi yapmış olsa onu da takdir ederdim. Çünkü burada önemli olan siyasi kazanımlardan ziyade Malatya’nın kazanımlarıdır. AK Parti iktidarının geçmişine bakarak konuşuyorum. Belediyelerde hep başarılı olmuş bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla her alanda daha başarılı, daha rantabıl projeleri benim partimin gerçekleştirmesinden ayrı bir mutluluk duyarım” dedi. 

“ÖNEMLİ OLAN MALATYA’NIN KAZANIMLARIDIR”

Seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Öz, “Bizim 24. Dönem milletvekillerinin süresi 7 Haziran’da bitiyor. 25. Dönem ile ilgili de aday adaylarımızın süreci başladı. Bizde bunlardan birisi olarak müracaatımızı yaptık.  Genel merkezimiz mevcut vekillerimizin haricinde temayül yoklamalarını yaptı ve yapmaya devam ediyor. 58-60 civarında milletvekili aday adayımız var. Bu arkadaşlarımız içerisinde milletvekilliği yapabilecek çok sayıda arkadaşlarımız var. Malatyamız için hayırlı işler yapabilecek arkadaşlarımız var. Temennim ve duam Malatya’nın daha iyi şartlarda hizmet alabilmesi, birliğin beraberliğin, kaynaşmanın daha fazla olduğu, Malatya’nın derdiyle dertlenen, esnafları, gerek çiftçimizi, gerek sanayimizi daha ileri noktaya taşıma noktasında gayret sarf edecek hayırlı bir ekip olası yönünde dua ediyorum. Önemli olan Malatya’nın kazanımlarıdır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız