SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Defile Protokolu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:32
Defile Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Fırat Kalkınma Ajansı'na sunulan ve kabul edilen "Tarihin Işığında Moda" projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokol imza töreninde, projenin önemine dikkat çekildi.

"Tarihin Işığında Moda" projesi ile ilgili Battalgazi Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı. Fırat Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen imza protokolüne, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop katıldı. Burada konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, tarihi motiflerin sergileneceği defilenin önemine dikkat çekerek, proje hakkında bilgiler verdi. Öztop şunları söyledi: Battalgazi Belediyemizin “Tarihin Işığında Moda” isimli doğrudan faaliyet desteğinin sözleşme imza töreni için sayın başkanımızı ajansımızda misafir ettik. Battalgazi ilçemiz gerek Arslantepe'siyle, gerek tarih öncesi dönemde, gerekse de Osmanlı döneminde oldukça eski ve köklü bir tarih barındırıyor. Birde malum Malatya'mızın tekstil, konfeksiyon sektörü var. Başkanım inovatif düşünce ile, yenilikçi bir düşünce ile, bu iki olguyu birleştiren bir proje tasarlayıp kurguladılar. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Malatya'mızı tarihi ile, kültürü ile, tekstil sektörünü biraraya getiren, gerek Malatya'mıza gerek Battalgazi'mizi  tanıtımımıza çok büyük katkı sağlayan büyük bir proje. Ben tekrar başta başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "Tarihin Işığında Moda" projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan defilenin önemine dikkat çekerek, bu defilede tarihi motiflerin yer alacağını söyledi. Başkan Gürkan, "Bu projede birlikte çalıştığımız süre içerisinde tarihi ve kültürel değerlerimizin ve kültürel mirasımızın korunması noktasında ajansımızın göstermiş olduğu hassasiyeti takdir ediyorum. Geçtiğimiz günlerde “Battalgazi surları ayağa kalkıyor” adlı projemizin temelini attık. Bugünde “Tarihin Işığında Moda” projesinin imza töreninde burada bulunuyoruz. Tarihin ışığında moda olgusu sadece bir modanın gün yüzüne çıkarılması anlamında veya bir tarihin moda ile buluşması anlamında değerlendirmesinden çok, Arslantepe’nin öne çıkarılması, Arslantepe’nin Dünya Kültür Mirasına alınması, Malatya'daki turizm faaliyetlerinin öne çıkarılması ve Malatya'nın turizm faaliyetlerine katma değeri hak ettiği ölçüde almasının yanında ekonomik boyutu itibariyle dünyada şu anda önlerde giden ve tekstil sektöründe   hem Türkiye'de hem de Malatya bazında tekstil sektörünün ve kot kumaşlarının öne çıkarılması ve kot kumaşlarından değerlendirecek moda tasarımlarının ve onların sergilenmesinin yeni bir tarihi mekanımız olan Kervansaray'da defilelerle kamuoyuna duyurulması, hem buradaki tekstil sektörünün canlandırılması, ekonomik hayatın aktif hale getirilmesi, hem kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması, hem de Arslantepe’nin gün yüzüne çıkarılıp UNESCO kültürel mirasının asıl listesine alınmasını amaçlamaktadır. Bu anlamda bu projenin Malatya'mıza, Battalgazi'mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ajansımıza da bu anlamda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız