SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Değer Tespiti Yeniden..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Beydağı bölgesinde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve yeniden bir komisyon oluşturulup değer tespiti yapılacağını bildirdi.

Çalık'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Beydağı bölgesinde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yürütülen değer tespit çalışmaları sırasında, değer tespit komisyonunca belirlenen arazi ve konut değerlerine ilişkin, bazı hak sahiplerinin itirazları olmuş ve bu itirazlar doğrultusunda yeniden bir komisyon oluşturulacağı ve değer tespitlerini yeniden yapılacağı bilgisi kamuoyuna ulaştırmıştık.

Ancak Kentsel Yenileme ve İmar Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu’nun 08.11.2008‘de Malatya’daki incelemeleri sırasında basına yansıyan röportajında arsa değerlerinin artırılmasına yönelik bir çalışmanın olmadığı belirtilmiştir. Ayrıca Sayın Konyalıoğlu ‘Arsa bina ve eklenti değerleri güncel rayiç bedellere göre belirlenir.

2007 yılı birim fiyatlarına göre bayındırlık fiyatlarımıza göre belirlediğimiz bina bedellerinin yanı sıra arsa bedelleri de rayiç bedellere göre belirlenmiştir. Bununla ilgili yöresel emlakçılardan, TSO ve mahallinde yapılan çeşitli kamulaştırmalardan emsal alınarak bu veriler ortaya çıkmıştır. Bugün ki edindiğim bilgiler ve kazanımlarımız doğrultusunda da arsa bedellerinin yükseltilmemesi gerektiği yönünde komisyonun görüşü mevcuttur. Ancak şu var ki 2007 yılında belirlenen bu bedeller 2008 yılı için güncellenecek hem arsa bedelleri hem de bina bedelleri 2008 yılına taşınacak.’ sözleriyle kamuoyunda yanlış anlamalara sebebiyet veren açıklamalarda bulunmuştur. Konuyla ilgili TOKİ Başkanımız Sayın Erdoğan Bayraktar ile makamında yaptığımız görüşmeden sonra Gürol bey Malatya’ya gitmiş ve kamuoyunda yanlış anlamalara sebep olan, bölge sakinlerinin yeniden değer tespiti beklentileri ile ilgili endişeye mahal veren bu açıklamaları gündeme gelmiştir.

TOKİ Başkanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’la konuyla ilgili gerçekleştirdiğimiz son görüşmelerde Sayın Bayraktar’ın da olumlu değerlendirdiği ve ilgili birimlere gerekli talimatlar verdiği konular şunlardır:

Proje Kapsamında gelinen nokta itibariyle;
1) Hak Sahiplerinin evlerinin bedellerine yönelik kıymet takdir raporlarının gözden geçirilmesi ve vatandaşların lehine revizyon yapılması için yeni bir değerlendirme komisyonu kurulacaktır,
2) Yeni kurulacak bu komisyonda hak sahiplerinden de temsilci bulunacaktır,
3) Fiyatlar yeniden belirlenecektir,
4) Devletin dönüşüm projesi kapsamında her hangi bir kar elde etme hedefi yoktur. Bu dönüşüm ile hak sahibi vatandaşların en üst seviyede karlı olması sağlanacaktır.
5) Hak sahiplerinin projeye olumsuz bakmaları ve büyük çoğunluğunun muvafakat vermemesi halinde kentsel yenileme projesinden vazgeçilebilecektir.
6) TOKİ her koşulda Malatya’da çalışmalarına devam edecek olup, ilk etapta 1546 konut ihale aşamasındadır. Bu konutların Kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmemesi halinde halka satış yapılabilecektir.

TOKİ tarafından yapılacak konutlar veya ticari yapılarından faydalandırılması yolu ile mevcut çarpık yerleşme alanlarının tasfiye edilerek çağdaş özelliklere sahip kentsel bir alan oluşturulması sağlanacak, yaklaşık 12944 adet konut sahiplerine kazandırılarak Malatyamızın modern standartlarda bir şehir görünümüne kavuşturulması yönünde çok ciddi bir proje hayata geçirilmiş olacaktır.

Bu çerçevede vatandaşlarımızın hiçbir kar amacı olmaksızın, Malatyamız ve kendileri için gerçekleştiren bu projeye sahip çıkacaklarına olan inancımı yineliyor, vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, en aza indirgemek için üzerimize düşen vazifeleri layıkıyla yerine getirebilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyorum, hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız