SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Değerlendirme Aynı.. ''Göstergeler İyi de''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nun mali genel kuruluna katılan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Nail Sanlı (alttaki fotoğrafta) ve ESOB Başkanı Şevket Keskin, ekonomik göstergelerin iyiliğine rağmen, piyasaya yansımamasından yakındılar. Malatya SMMMO Başkanı Bahadır Altaş da, "günübirlik çözümlerin vergi sistemini bozduğunu" söyledi.

GÖSTERGELER İYİ DE..
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın Mali Genel Kurulu Özel İdare Salonu'nda yapıldı. Genel Kurula, TÜRMOB Genel Sekreteri Nail Sanlı , Defterdar Fikret Ünal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile TSO Yönetim Kurulu üyesi Fatih Ilıcak ile birlikte davetliler ve muhasebeciler katıldı.

Genel kurulda divanı yöneten TÜRMOB Genel Sekreteri Nail Sanlı, Türkiye'de ekonomik göstergeler ile piyasadaki gelişmelerin bir biriyle farklı olduğunu vurgulayarak, "Büyümemiz yüzde 9.9, enflasyonumuz yüzde 10'ların altına düşmüş gibi görünüyor, göstergeler son derece sağlıklı görünüyor. Döviz yatay bir şekilde yerinde sayarak ilerliyor. Ama biz biliyoruz ki reel sektöre, esnaf ve tüccara, sokakta yaşayan insana, halen yansıyan hiç bir şeyin olmadığını görmüyoruz. Bizim bürolar, ekonominin yansıdığı küçük birer aynalarıdır. Halen, müşterilerimizin çok iyi para kazanmadıklarını, eski günlerden geriye gittiklerini, kredi kullandıklarını, firmalarını küçülttüklerini, çalıştırdıkları eleman sayısını azalttıklarını hep beraber görüyoruz" dedi.

GÜNÜBİRLİK ÇÖZÜM ŞİKAYETİ..
Malatya Muhasebeciler Odası Başkanı Bahadır Altaş ise yaptığı konuşma da, "Ülkemizde yıllardır kanayan bir yara olan kamunun finansmanı ve bu konuda yaşanan sıkıntılar vergi sistemimize olumsuz olarak yansımakta kamunun giderlerini karşılamak için alınan kısa vadeli ve günü birlik çözümler vergi sistemimizin yapısını bozmaktadır" dedi.

Son 2 yılda mali sistemde yapılan değişiklikler nedeniyle muhasebecilerin 25 yıllık çalışma bedeline eşdeğer fiziki olarak yorulduğunu belirten Altaş, "Gelir idaresindeki yeniden yapılanmaya paralel olarak elektronik ortamda kayıtların tutulması ve bildirimlerin yapılması, buna bağlı olarak 2006 yılından itibaren muhasebe standartları ve 2007 yılından itibaren muhasebe denetim standartlarının uygulanacak olması kayıt dışı ekonomiyi önemli ölçüde kayıt altına alacaktır" diye konuştu.

ESNAF SIKINTILI..
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise rakamların ve göstergelerin çok iyi olduğunu, ancak esnaf ve sanatkarın ise çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğini kaydetti.

Genel kurulda Malatya'da en fazla vergi veren ilk 100 kişi arasında yer alan 6 muhasebeciye plaket, stajyerliğini bitiren 5 muhasebeciye ise belgeleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız