SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Değerlendirme Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:39:26
Değerlendirme Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okul yöneticileri, 2. yarıyılın başlaması nedeniyle bir araya gelerek yeni dönemde yapılacaklarla ilgili istişarede bulundu.

Halk Eğitim Salonu’nda düzenlenen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Eğitim Denetmenleri Başkanı Mahmut Çalı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri katıldı.

Toplantı açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut gerçekleştirdi. Konuşmasında ilk dönem hakkında ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Bulut, ikinci dönem yapılması gereken iş planı hakkında bilgi verdi. Bulut, sırasıyla okullarda alınması gereken tedbirler uyulması gereken kurallardan bahsetti. Okul idarecilerinin okullarında yaşanabilecek sorunların tespitini iyi yapıp gerekli tedbiri alması, aynı zamanda okulun içinde dışında bulunan alanlarda doğabilecek aksaklılar konusuna dikkat etmesi gerektiğini belirten Bulut, okul idarecilerinin öğretmen, öğrenci ve veli ile uyumlu şekilde koordinasyon sağlanması gerektiğini, bu bakımdan Aile Öğretmenliği Projesinin önemli olduğunu söyledi. Başarıya Doğru Projesinin devam ettiğini, 3. sınavında yapılarak ilk dönemi kapattıklarını aktaran Mehmet Bulut, “Değerler Eğitimi Projesinin de devam ettiğini bu bağlamda okullarımızda öğretmenlerimiz ile birlikte empati kurarak zaman zaman öğrencilere farklı branştaki öğretmenlerimizin de dersleri esnasında öğrencilere etik ve ahlaki değerlerimizin anlatılmasını sağlamalıyız” dedi.

Okullarda hijyen kurallarına uyulması hususunu da dile getiren Bulut, sağlıklı ve temiz ortamlarda eğitim görülmesi ve mevcut imkanların üst düzeyde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bulut, “Yeni eğitim öğretim sisteminden dolayı bazı okullarımızın öğrenci sayılarının fazla olması sebebiyle, ikili eğitim öğretimin yapıldığını bu bölgelerde uygun alanlara okul yapılması ve mevcut binaları yetersiz olan okulların ise durumu incelenerek yeni binaların planlanıp en kısa sürede hizmete geçmesini sağlayacağız. Ayrıca mevcut okul binalarından durumları deprem yönetmeliğine uymayanların ise güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, konuşmasının ardından devam etmekte olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Başarıya Doğru, Malatya Okuyor, MADEP( Malatya Değerler Eğitimi ) Aile Öğretmenliği, projeleri hakkında sunum yaparak istatistiki verileri okul müdürleriyle paylaştı.

Öğleden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle yapılan toplantıda ise 2012-2013 eğitim-öğretim yılının 1. Kanat dönemi değerlendirilmesi Genel Liselerin Anadolu liselerine veya mesleki ve teknik eğitim okullarına dönüştürülmesi, okuma-yazma kursları ve yürütülmekte olan projeler hakkındaki konular değerlendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız